Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κοροϊδία ΠΑΣΟΚ, περαίωση υπέρ πλουσίων και σε βάρος φτωχών!


Αυτή πια η νέα κοροϊδία με την φορολογική περαίωση δεν αντέχεται. Απορούμε πως το ΔΝΤ και γενικά η Τρόϊκα, που υποτίθεται έχουν τον τελευταίο λόγο σ’ αυτά τα θέματα, ανέχονται αυτή την κοροϊδία σε βάρος του λαού.
Τι θέλουμε να πούμε:
Εδώ γίνεται μια τεράστια οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά ασθενέστερων επαγγελματιών υπέρ των πλουσιότερων επαγγελματιών του κάθε χώρου, η οποία εντοπίζεται....
στο πλαφόν που βάζει η κυβέρνηση προς τα κάτω. Ειδικότερα: Για τους επαγγελματίες που τηρούν φορολογικά βιβλία Α, Β και Γ κατηγορίας, το ελάχιστο ποσόν κατ’ έτος που πρέπει να καταβάλλουν είναι 400, 700 και 1000 ΕΥΡΩ αντίστοιχα. Αν τώρα κάνετε τους υπολογισμούς, σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο που δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (2% Χ ακαθαρίστων εσόδων Χ 20% φόρος), θα διαπιστώσετε ότι π.χ. για τη δεύτερη κατηγορία, 700 ΕΥΡΩ το χρόνο θα πληρώσει και εκείνος που είχε ακαθάριστα έσοδα 175.000 ΕΥΡΩ το χρόνο και το ίδιο 700 ΕΥΡΩ θα πληρώσει και εκείνος που είχε ακαθάριστα έσοδα μόλις 1000 ΕΥΡΩ το χρόνο.
Αυτή λοιπόν η ρύθμιση λειτουργεί υπέρ των πλουσίων επαγγελματιών και σε βάρος των φτωχών. Το σωστό θα ήταν να εφαρμόσει η κυβέρνηση τον μαθηματικό της τύπο αναλογικά και χωρίς το αισχρό πλαφόν σε βάρος των οικονομικά αδύνατων επαγγελματιών.
Και το χειρότερο είναι....


ότι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων που υποτίθεται ότι διαβουλεύονται με την κυβέρνηση δεν κάνουν καθόλου λόγο για το αισχρό πλαφόν, αλλά μιλούν μόνο για τους συντελεστές του μαθηματικού τύπου (δηλαδή το 2% να γίνει 1%) κάτι που θα ευνοήσει τους ακόμα πιο πλούσιους επαγγελματίες.
Αυτοί λοιπόν είναι και οι Έλληνες συνδικαλιστές που εκπροσωπούν υποτίθεται τους επαγγελματίες, οι οποίοι πηγαίνουν σαν πρόβατα και τους ψηφίζουν.
Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξαθλιώσει το λαό και να δημιουργήσει μια νέα κοινωνία που το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο εύκολο στην σοσιαλίζουσα πολιτική εκμετάλλευση.
Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό και να μην επιτρέψουν να παιχτεί αυτό το παιχνίδι σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά ομάδων. Ή θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς το πλαφόν και να ισχύσει η αναλογική φορολόγηση ή θα πρέπει να μειωθεί σε ανεκτά από τη κοινή λογική όρια για τους φτωχότερους επαγγελματίες.
(Προεδρική Δημοκρατία)

http://online-pressblog.blogspot.com