Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πάμε στοίχημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές;

Δεν κάνουμε πλάκα. Είμαστε ικανοί ως λαός και γι' αυτό. Το έχετε αντιληφθεί πιστεύουμε, ότι είμαστε ίσως ο πιο ετεροκατευθυνόμενος λαός που υπάρχει. 
Δεν μας άφησαν ποτέ να δημιουργήσουμε το δικό μας εσωτερικό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο (σύνδρομο του ραγιά). Έτσι, εύκολα, ντόπια και ξένα συμφέροντα, μπορούν να μας χειραγωγήσουν και να μας καθοδηγήσουν. Το ωραίο είναι ότι στο τέλος, εμείς νομίζουμε ότι αποφασίσαμε ελεύθερα. Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να τα βάζουμε με τον εαυτό μας και να αυτομαστιγωνόμαστε για την επιλογή που κάναμε. Έχουμε δε πειστεί πλήρως ότι εμείς φταίμε που έχουμε αυτούς τους κυβερνήτες.
Εκείνο λοιπόν για το οποίο αγωνιά η τρόϊκα, πιο πολύ απ’ όλα, αυτή τη στιγμή είναι η στάση του Έλληνα ραγιά στις....
επερχόμενες αυτόδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή το γεγονός, αν θα υπάρξει αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία των υποστηρικτών του μνημονίου, από το λαό. Από αυτό θα κριθεί και η παραπέρα στάση τόσο της τρόϊκας όσο και των εδώ τοποτηρητών, δηλαδή της εντολοδόχου ελληνικής κυβέρνησης.
Σ’ αυτόν το τελευταίο μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που μπήκαμε, έχουμε να δούμε
πολλά περίεργα να συμβαίνουν, κυρίως με πρωτοβουλία των ξένων συμφερόντων. Δυστυχώς όμως, η ροπή προς την εξωκατεύθυνση που έχουμε, δεν θα μας αφήσει να τα αξιολογήσουμε σωστά. Εννοείται ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την εξωκατεύθυνση θα τον παίξουν και πάλι τα νεοταξικά ΜΜΕ.
Είδαμε λοιπόν χθες στα ελληνικά ΜΜΕ, ότι γίνεται δήθεν ράλι στα ελληνικά ομόλογα και ότι τα spreads έπεσαν στις 759 μονάδες. Άσχετα βέβαια με το ότι εμείς δεν μπορούμε να δανειστούμε.
Ξαφνικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δέχεται εγκώμια από την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε και λοιπούς «νεκροθάφτες» του ελληνικού λαού, οι οποίοι έτσι από το πουθενά  μας αγάπησαν.
Ξαφνικά η Ντόϊτσε Μπάνκ βραβεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί άραγε;
Διαβάζουμε επίσης ότι ορισμένοι οίκοι αξιολόγησης, που μας έστειλαν στο διάβολο και στην κόλαση στις αρχές του χρόνου, τώρα εκτιμούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σκέφτονται λέει ότι θα πρέπει να μας αναβαθμίσουν. Τι άλλαξε άραγε από τότε προς το καλύτερο; Αντίθετα, εμείς..... και πιο βαθιά στα χρέη μπήκαμε και κανένα στόχο δεν πιάσαμε και η ύφεση και ο πληθωρισμός μαστίζουν τη χώρα μας. Αναρωτιόμαστε: που γίναμε τώρα καλύτερα από τις αρχές του χρόνου ώστε να σκέφτονται να μας αναβαθμίσουν;
Σας λέμε λοιπόν, να μην παραξενευτείτε καθόλου αν δείτε τα «εικονικά» spreads να πέφτουν εικονικά πριν τις εκλογές. Ταυτόχρονα , κάποιοι οίκοι να μας αναβαθμίζουν. Οι κινέζοι να υπόσχονται ανέξοδα ότι θα αγοράσουν (εάν και εφόσον) ελληνικά ομόλογα και άλλα παρόμοια χαρωπά, που θα δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας και επιβράβευσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Επειδή, όπως είπαμε, δεν έχουμε εσωτερικό υπόβαθρο και είμαστε εξωκατευθυνόμενοι, ενθουσιαζόμαστε εύκολα, όπως και απογοητευόμαστε το ίδιο εύκολα, γι’ αυτό και εύκολα θα αισθανθούμε ενθουσιασμένοι με το ΠΑΣΟΚ, από ένα εξωκατευθυνόμενο κλίμα ευφορίας και θα ρίξουμε την ψήφο μας. Πάμε στοίχημα;
Το γεγονός όμως ότι την επομένη των εκλογών θα συνεχίσουν οι μειώσεις των μισθών, η εξοντωτική φορολογία, οι απολύσεις, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η συνέχιση της ξένης κατοχής, αυτό πια θα είναι δική μας απόφαση.
Ή δεν θα είναι;