Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το αίολο ερώτημα των ‘πάντα προθύμων’

Το αίολο ερώτημα των ‘πάντα προθύμων’
Παρακολουθώντας τους «πάντα πρόθυμους» Χατζηνικολάου – Καρατζαφέρη στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Alter»  , διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει ένα σημείο πάνω στο οποίο στήνεται ΟΛΗ η προπαγάνδα των υπέρμαχων του μνημονίου.
Αυτό λοιπόν εδράζεται στο εξής αίολο επιχείρημα – ερώτηση : «Εάν δεν υπογράφαμε, ας μας πει κάποιος πως θα πληρώναμε τον επόμενο μήνα τους μισθούς και τις συντάξεις;  Θα είχαμε χρεοκοπήσει» .
Πρόκειται στην πραγματικότητα περί ενός αστείου επιχειρήματος και  στην ουσία απευθύνεται περισσότερο στο «φοβικό κελάρι» των εγκεφαλικών κυττάρων των πολιτών , παρά απεικονίζει την πραγματικότητα της «επόμενης ημέρας» .
Και τούτο γιατί είναι γνωστό τις πάσι όσων ασχολούνται κατ` ελάχιστον με την επιστήμη της οικονομίας,  ότι …. τα ξένα τραπεζικά funds ( κυρίως Γαλλογερμανικά)  που μας δάνειζαν μέχρι και εκείνη την στιγμή , θα εξακολουθούσαν να μας δανείζουν με την ….ίδια και μεγαλύτερη θέρμη και στο σενάριο της «επόμενης ημέρας»,  που δεν  θα περιελάμβανε υπογραφή από την Βουλή του μνημονίου, αφού οι μοναδικοί που δεν επιθυμούσαν εκείνη την στιγμή μια τυχόν χρεοκοπία της χώρας μας ήταν …. οι δανειστές μας!
Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί είναι που  θα έχαναν πάρα πολλά και ορισμένοι θα άρχιζαν να τρικλίζουν επικίνδυνα. Το ίδιο φυσικά και οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε πολιτικό επίπεδο.
H υπογραφή του μνημονίου λοιπόν δεν ήταν μονόδρομος. Υπογράφαμε δεν υπογράφαμε οι δανειστές μας θα συνέχιζαν να μας δανείζουν.
Με τι επιτόκιο θα ρωτήσει κάποιος βέβαια. Αυτό όμως είναι θέμα χειρισμών , διαπραγματεύσεωνκαθαρού μυαλού. Και τα τρία η κυβέρνηση Παπανδρέου απέδειξε ότι …. «δεν τα έχει» ! (πολιτικών και χρηματοοικονιμικών) και
Το επιχείρημα – ερώτηση λοιπόν των «μνημονιακών» περί πληρωμών μισθών και  συντάξεων απορρίπτεται,  αφού στην ουσία  όχι μόνο δεν έχει λύκο , αλλά ούτε …τσιουάουα!
Και επιτέλους κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς,  ώστε να γίνει κατανοητό  στον απλό πολίτη, για να  πάψει να επενδύεται στο φοβικό συναίσθημα του ΟΛΗ η προπαγανδιστική  καταιγίδα των …. «πάντα προθύμων».
ΥΓ. Παρεμπιπτόντως οι νόμοι ισχύουν ακόμα  ή έχουν καταργηθεί όπως τόσα και τόσα άλλα πράγματα από την τρόικα; Και το λέω αυτό για δύο βασικούς  και συνεχώς ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ λόγους. Ο ένας είναι η συνεχής γκρίζα διαφήμιση από το δελτίο ειδήσεων της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού του κ. Χατζηνικολάου και ο άλλος είναι η συνεχής πρόσκληση στο δελτίο ειδήσεων του κ. Καρατζαφέρη , γεγονός που έρχεται και καταστρατηγεί  την αντίστοιχη παράγραφο του νόμου Ν.2328 αρθ.3 πργφ.22 περί πολιτικής πολυφωνίας .