Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Συνεδριάζουν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, με κύριο ζήτημα το μισθολογικό. Όπως είπε στην εισήγηση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης, οι εκπαιδευτικοί στην χώρα μας είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς από 1.000-1.400 ευρώ...

Πέρυσι περικόπηκαν 100 ευρώ μηνιαίως, όσα ήταν και αυτά που κέρδισαν μετά την πολυήμερη απεργία του 2006. Ο κ. Μπράτης, μάλιστα, πρότεινε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 25 Οκτωβρίου, με κυρίαρχο αίτημα αξιοπρεπείς αποδοχές στον δάσκαλο. «Η κυβέρνηση» είπε «πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα επιτρέψουν καμιά περικοπή στις αποδοχές τους, αλλά θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν ένα πραγματικό ενιαίο μισθολόγιο που θα ξεκινά με 1.400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό». Οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της συνεδρίασης, αργά το βράδυ.
fimotro: ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ DAKEPEKOZ:

ΚΟΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!
ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΑΦΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ:
Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από 25 σε 27-28.
 Συγχώνευση τμημάτων και κατάργηση σχολικών μονάδων ολιγοθέσιων σχολείων. 
Μείωση των επιχορηγήσεων για κάλυψη λειτουργικών εξόδων των σχολείων (θέρμανση, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λπ.) κατά 55%. 
Δημιουργία 800 πιλοτικών ολοήμερων δημοτικών σχολείων, χωρίς τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές (έλλειψη αιθουσών και εργαστηρίων) και χωρίς τους απαραίτητους επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. 
Μείωση των ήδη χαμηλών ετήσιων αποδοχών των εκπαιδευτικών, κατά 20% .

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ!!!
ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ!
ΝΑΙ, ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ!!
ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ!!