Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

E. Κωνσταντινίδης (Βουλευτής Φλώρινας Ν.Δ.): Απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει αρμοδιότητες από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

« Η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, άλλα υπόσχεται και άλλα πράττει. Με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1505Β/6-9-2010) αφαιρεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλες 4 περιφέρειες την αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής έργων υποδομής (οδικοί άξονες, σχολικά κτίρια κ.α.), στην περιοχή ευθύνης της και την αναθέτει στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση:

* απαξιώνει τον Καλλικράτη που τόσο μεγαλόστομα υποσχέθηκε ότι θα αναβαθμίσει την Αυτοδιοίκηση
* απαξιώνει τον θεσμό των αιρετών περιφερειαρχών
* αφαιρεί από τις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για τις τύχες τους
* ενισχύει το κέντρο εις βάρος της περιφερειακής Ελλάδας
* προεξοφλεί την εκλογική της ήττα στις συγκεκριμένες Περιφέρειες, ψαλιδίζοντας τις αρμοδιότητες των μη αρεστών στο κίνημα.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός, που αναφερόμενος στους αιρετούς περιφερειάρχες, δήλωσε ότι επιθυμεί δίπλα του 13 νέους υπουργούς. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν θα είναι υπουργοί με ή χωρίς χαρτοφυλάκιο. Τελικά αποδεικνύεται, ότι η πολιτική εξαπάτηση του Ελληνικού λαού συμβαίνει κατ΄ εξακολούθηση, χωρίς δισταγμούς και με περισσή προκλητικότητα.

Με πολύ ενδιαφέρον, επίσης, θα αναμένω, επί του θέματος την τοποθέτηση και την ξεκάθαρη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Παπαϊορδανίδη, ο οποίος στηρίζεται πολιτικά από την κυβέρνηση του μνημονίου».