Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Προϋπολογισμός 2011: Ο «μπαμπούλας» της Χρεοκοπίας δίνει τη Χαριστική Βολή

Οι αμφιβολίες για το πόσο τραγική θα είναι η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς, και γενικότερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους το 2011, προφανώς εξαφανίστηκαν με την κατάθεση του Προϋπολογισμού από την Κυβέρνηση. Από την κυβέρνηση που ανέλαβε, υποτίθεται, να μειώσει το χρέος και το μόνο που κάνει εδώ και ένα χρόνο τώρα είναι να το αυξάνει! Από την κυβέρνηση η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να βυθίζει τη χώρα βαθύτερα στην κρίση.
Η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο παραπλανεί τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. Η οικονομία ολοένα και βυθίζεται στην ύφεση, οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται καθημερινά, η παραγωγή μειώνεται δραματικά, η αγορά φθίνει, τα καταστήματα κλείνουν με απίστευτο ρυθμό. Και η κυβέρνηση πώς αντιδρά; Συνεχίζει την ίδια αντικοινωνική, αντιλαϊκή, αντιαναπτυξιακή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Συγκεκριμένα:
Μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,75%
, το οποίο ποσοστό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 35 ετών, ποσοστό που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για βελτίωση της Παιδείας.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για ενίσχυση της Παιδείας αποδείχτηκαν μεγαλόστομα ψεύδη.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα προβλεπόμενα ποσά για την Παιδεία το 2011 ανέρχονται σε 6,283 δις €, μειωμένα κατά 1,5 δις € σε σχέση με το 2010. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μείωση δαπανών και σε απόλυτες τιμές. Παράλληλα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει μείωση της τάξης του 49,4% (από 1,146 δις € σε μόλις 580 εκ €).
Αυτή η μείωση μεταφράζεται σε μείωση πάνω από 10% στις δαπάνες για τη μισθοδοσία και τις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, μείωση διορισμών.

Αντιμετωπίζουμε ένα προϋπολογισμό με σκληρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που δραματοποιεί τα φαινόμενα της ακραίας λιτότητας και της ύφεσης και οδηγεί σε πρωτόγνωρες κοινωνικές ανισότητες.
Ιδιαίτερα οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και η νέα περιστολή κοινωνικών δαπανών συμπληρώνονται από την απειλή ενός νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από 1/6/2011.
Με τον προϋπολογισμό του 2011 είναι καταφανέστατη η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής. Εξάλλου το ότι προβλέπεται
μείωση στους μισθούς για το 2011 κατά 300 εκατ. ευρώ και κατά 2,7 δις μέχρι το 2014, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το τι νέο μισθολόγιο θέλουν να δημιουργήσουν από το 2011 και μετά. Μισθολόγιο που θα πάρουν και όχι να δώσουν.
Μιλάμε για εξομοίωση προς τα κάτω για να επέλθει φτώχεια και εξαθλίωση στο σύνολο των εργαζόμενων
, μισθωτών και μεροκαματιαρήδων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή και φορομπηχτική πολιτική, την περικοπή μισθών και επιδομάτων, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίδρασης.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για την ανατροπή της πολιτικής που συνεχίζει να φορτώνει όλο και περισσότερο τα βάρη στους ασθενέστερους, που συνεχίζει την ίδια αρρωστημένη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί σε καμία διέξοδο, που συνεχίζει να λειτουργεί αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας
.
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.