Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Απολύσεις από το δημόσιο θα ζητήσει η τρόικα


Σκληραίνει η στάση των Βρυξελλών που διαπιστώνει πως ό,τι ήταν να βγει από από τις περικοπές τόσο των δαπανών όσο και των λειτουργικών εξόδων, έχει βγει

 
Ακόμα και απολύσεις υπαλλήλων από το δημόσιο θα ζητήσει κατά πάσα πιθανότητα η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση για το υπόλοιπο της εφαρμογής του προγράμματος του Μνημονίου. Κοινή είναι η αίσθηση τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη Φραγκφούρτη πώς ότι ήταν να βγει από τις περικοπές τόσο των δαπανών όσο και των λειτουργικών εξόδων, έχει βγει.

Οπότε από εδώ και στο εξής, από τα δύο αυτά μέτωπα, στα οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν δόθηκε κυρίως έμφαση, απομένει να αντληθούν κάτι ...ψιλά. Αντιθέτως, πολλά απομένει να γίνουν σε ό,τι αφορά στις περικοπές των παγίων κι επαναλαμβανόμενων εξόδων. Και σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν οι περικοπές σε θέσεις εργασίας που στο μέλλον είτε δεν θα έχουν αντικείμενο είτε θα περισσεύουν.

Η λύση των μετατάξεων, που έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι δεν έχει να αποφέρει κάτι σημαντικό. Αντιθέτως, διαιωνίζει, όπως εκτιμούν στις Βρυξέλλες το σημερινό καθεστώς, χωρίς κανένα ιδιαίτερο όφελος. Γι αυτό και θα ζητηθεί από την Αθήνα να προχωρήσει στο επόμενο κρίσιμο βήμα, σε αυτό των απολύσεων. Εννοείται ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει πανικό πολλών ...ρίχτερ κι ίσως είναι τελικά αυτός ο λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα, μάλλον, να προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν κάνουν το αποφασιστικό βήμα.
 http://www.voria.gr/details.php?id=31943
08/11/2010 6:18 | © VORIA.GR