Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μην πέφτετε θύματα της ... πασοκικής προπαγάνδας και μην.... πυροβολείτε τον Κ. Καραμανλή..... Απλώς, .... σκεφθείτε...

Ειλικρινά, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ευκολία, με την οποία πολλοί «νεοδημοκράτες» εξακολουθούν να εμπιστεύονται, να λαμβάνουν, σοβαρά, υπ’ όψη και, τελικά, να επιτρέπουν, στους εαυτούς τους, να πέφτουν θύματα εκείνων των ΜΜΕ, που, με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον και τρόπο, πολέμησαν, λυσσαλέα, την Παράταξή μας και τον Κ. Καραμανλή, τον οποίον, ακόμη και σήμερα, προσπαθούν να αποδομήσουν,  παραποιώντας την έννοια και το πραγματικό νόημα των όσων φέρεται να είπε (ορ. συγκροτήματα Λαμπράκη, Μπόμπολα, κ.λ.π.).  
Πρώτα απ’ όλα, είναι βέβαιο, πως ο Κ. Καραμανλής, αν ήταν υπέρ του Μνημονίου, ΔΕΝ θα το καταψήφιζε στην Βουλή, όπως έπραξε κι αν ήθελε να "κτυπήσει" τον Αντώνη Σαμαρά, δεν θα δήλωνε, πανηγυρικά, πως τον στηρίζει, ούτε θα εξέφραζε την άποψη, πως το κλίμα για την Ν.Δ. έχει αλλάξει,  πλέον, αρκετά και πως, στις εκλογές της επομένης Κυριακής, το κόμμα μας θα πάει πολύ καλύτερα, απ' ότι  πιστεύεται .... 
Και ας μην ξεχνάμε, πως, αν, κατά την εκλογή του νέου Προέδρου της Ν.Δ.,  ο Κ. Καραμανλής είχε, απλά, ….«κουνήσει το δακτυλάκι του», ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα, θα ήταν στην θέση της… Ντόρας….
Αυτά, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και να ξεκαθαρίζουμε τι χρωστάει ο κάθε ένας και σε ποιόν...
Είναι γεγονός, πως  η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία μπορεί, εύκολα, να προβάλει και να ερμηνεύσει, κατά το δοκούν, τα λόγια του κάθ’ ενός, ώστε να παραποιηθεί το νόημά τους και, έτσι, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της ή τα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω απ’ αυτήν.
Από το Προεδρείο των Εμπόρων, μετεφέρθη, προς τα έξω, πως ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη, ότι: " η προσφυγή στο Μνημόνιο και την τριμερή επιτήρηση ήταν αναγκαίο κακό, ΑΠ' ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ, ΓΙΑ ΜΑΣ, λόγω της καθυστερήσεως, εκ μέρους της κυβερνήσεως του Πασοκ, στην λήψη των απαραίτητων δημοσιονομικών μέτρων".  
Διαβάζοντας την δήλωση αυτή, ο κάθε καλόπιστος και καλοπροαίρετος αναγνώστης θα αντιλαμβάνετο, πως εκείνο, που, ουσιαστικά, φέρεται να είπε, ο Κ. Καραμανλής, είναι, ότι,  ο Γιωργάκης και η… παρέα του, με την καθυστέρηση στην λήψη των αναγκαίων μέτρων και με την, εν γένει, τακτική και πολιτική τους, κατέστησαν, τελικά, την κρίση του ελλείμματος, που είχε η χώρα μας, σε κρίση χρέους - αυτό υποστηρίζει και ο νυν πρόεδρός μας -, με αποτέλεσμα, μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδος, από τις αγορές, να είναι αναγκαία η προσφυγή της σε ένα μηχανισμό στηρίξεως. Είναι, όμως, άλλο πράγμα η προσφυγή σε ένα μηχανισμό στηρίξεως, του οποίου, βεβαίως, τους όρους οι κυβερνώντες θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν, με βάση τα συμφέροντα της Ελλάδος και άλλο το να αποδεχθούν το συγκεκριμένο κατάπτυστο και ανθελληνικό Μνημόνιο - χωρίς καν, προηγουμένως,  να το ….διαβάσουν, όπως απεδείχθη -,  το οποίο ο Γιωργάκης και η κυβέρνησή του επέβαλαν, με το έτσι θέλω και χωρίς την προηγούμενη έγκριση ή συγκατάθεσή μας και, άρα, παρανόμως, στην χώρα μας, δένοντάς την χειροπόδαρα και υποθηκεύοντάς την απ’ άκρης σ’ άκρη.
Πέραν, όμως, τούτου, ο Κ. Καραμανλής είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι αν ο Γιωργάκης, στην αρχή της διακυβερνήσεώς του, είχε ακολουθήσει την δική του τακτική και είχε λάβει, από τις αγορές, τα 40 δισ. Ευρώ, που, με ευνοϊκό επιτόκιο, του προσέφεραν, θα είχε επιτύχει ένα ασφαλές δημοσιονομικό "μαξιλάρι" - όπως και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είχε επιτύχει, στις αρχές του 2009 – και, συνεπώς, δεν θα είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του χρέους, οπότε και δεν θα ήταν αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο…..  
Αυτό, σίγουρα, δεν σημαίνει, πως ο Κ. Καραμανλής τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου Μνημονίου - το οποίο, άλλωστε, είναι τόσο κατάπτυστο και ανθελληνικό, που είναι βέβαιο, πως ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, ουδέποτε θα το ενέκρινε, υπέγραφε ή υιοθετούσε, τουλάχιστον, στην σημερινή του μορφή, δεδομένου ότι, με την στάση του ένταντι του πλανητάρχη, έχει αποδείξει, πως προτάσσει τα συμφέροντα της Ελλάδος και πως έχει τα «κότσια» να διαπραγματευθεί και να επιτύχει τους πλέον συμφέροντες, γι’ αυτήν, όρους -, ούτε, βεβαίως, σημαίνει,  ότι δίνει κτυπήματα κάτω από την μέση στον Αντώνη Σαμαρά και, μάλιστα, δυο ημέρες προ των εκλογών...
Εξ άλλου, ούτε ο χαρακτήρας, ούτε το ήθος του Κ. Καραμανλή επιτρέπουν κάτι τέτοιο, ούτε έχει επιδείξει, ποτέ, στο παρελθόν, τέτοιου είδους ποταπές συμπεριφορές, για να τις επαναλάβει και τώρα….
Βλέπετε, λοιπόν, πόσο δίκιο έχει, που δεν μιλάει....
Βλέπετε, πόσο εύκολα μπορούν να παρουσιασθούν και να ερμηνευθούν, κατά το δοκούν, τα λόγια του και, ασφαλώς, να παραποιηθεί και η έννοια και η σημασία και το νόημά τους....
Βλέπετε τι μεγάλη δύναμη διαθέτουν τα ΜΜΕ και πώς επηρεάζουν την κοινή γνώμη και την κατευθύνουν εκεί, που εκείνα και τα συμφέροντα, που εξυπηρετούν, επιθυμούν…
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι ορισμένοι … θερμοκέφαλοι «νεοδημοκράτες» … περιορίζουν την ενημέρωσή τους και διατυπώνουν τις θέσεις τους, στηριζόμενοι, μόνον, σε ΜΜΕ, που πρόσκεινται φιλικά, προς τον Γιωργάκη και το Πασοκ.
Αν τα άτομα αυτά διάβαζαν το σχετικό , προς τις δηλώσεις Κ. Καραμανλή, σχόλιο του σημερινού «Ελλ. Τύπου», θα έβλεπαν, ότι  ο Κ. Καραμανλής ούτε υπέρ του συγκεκριμένου Μνημονίου ετάχθη, ούτε κτυπήματα έδωσε, κάτω από την μέση, στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον, αντιθέτως, δήλωσε, πως στηρίζει.  
«Μη προτρεχέτω», λοιπόν, «η γλώττα της διανοίας»….
Διαπιστώνω, πάντως, μετά πολύ μεγάλης λύπης μου, πως αρκετοί νεοδημοκράτες δεν έχουν αντιληφθεί, ακόμη, τον εξαίρετο χαρακτήρα και το ήθος του Κ. Καραμανλή και, έτσι, παρασυρμένοι από τα "στημένα" και καθοδηγούμενα δημοσιεύματα των πασοκικών εφημερίδων, που παραποιούν την έννοια των δηλώσεών του, δεν έχασαν την ευκαιρία να «ρίξουν την χολή» τους,  εναντίον του, εκφράζοντας τα, εντυπωσιακώς, αρνητικά συναισθήματα, που τρέφουν για κείνον και προβαίνοντας σε προσβλητικούς, εις βάρος του, χαρακτηρισμούς, που, πάντως, για άλλη μια φορά, τον αδικούν........ Και "το άδικον ουκ ευλογείται".....