Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η σύμβαση της ντροπής! Χθες το απόγευμα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη σύμβαση των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Δεν είναι αναπληρωτές, αλλά ημερομίσθιοι! Ούτε αργίες δεν πληρώνονται.

Χθες το απόγευμα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη σύμβαση των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Διαβάστε την προσεκτικά....
 
Δεν είναι αναπληρωτές, αλλά ημερομίσθιοι! Ούτε αργίες δεν πληρώνονται. Και τα έξοδά μας κατά αναλογία θα είναι;
 
Οι δε πληρωμές θα καθυστερούν πάρα πολύ. Πρέπει να ξεσηκωθούμε.
 
'Εχουμε ένα σχολείο με 6 διαφορετικές σχέσεις εργασίας. Μόνιμοι, αναπληρωτές κανονικού και μειωμένου ωραρίου από κρατικό προϋπολογισμό, αναπληρωτές κανονικού και μειωμένου ωραρίου μέσω ΕΣΠΑ, ωρομίσθιους.... ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!

Η σύμβαση της ντροπής, νέα σχέση ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ

Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι συμβάσεις εργασίας εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ.
Μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι:
«Σε κάθε κατάσταση μισθοδοσίας, βεβαιώνει υπεύθυνα ο Δ/ντης της ΔΠΕ ότι οι μηνιαίες αποδοχές της κατάστασης υπολογίσθηκαν με βάση τις ημέρες διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα από κάθε εκπαιδευτικό στο αναφερόμενο χρονικό διάστημα, για την Πράξη «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα).» σελίδα 18
«Στην κατάσταση εκπαιδευτικών στη στήλη «Σύνολο Ημερών Εργασίας» συμπληρώνεται ο αριθμός των ημερών που ασχολήθηκε κάθε εκπαιδευτικός τον προηγούμενο μήνα. Ως ημέρα εργασίας θεωρείται κάθε μέρα απασχόλησης του εκπαιδευτικού ακόμα και αν είχε μια ώρα μάθημασελίδα 12
Πέραν λοιπόν των ωρομισθίων και των αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου το υπουργείο Παιδείας σήμερα εγκαινιάζει και τους ημερομίσθιους πλήρους και μειωμένου ωραρίου!
 
ΠΗΓΗ: Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=13750