Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Από Δευτέρα τα πολύ χειρότερα

juncker_eurogroup.jpg
Οι περισσότεροι από τους υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Βενιζέλος, ο Καστανίδης, ο Μπεγλίτης, η Κατσέλη, ο Σκανδαλίδης, ο Παπουτσής και πολλοί ακόμη, αποφεύγουν να πάρουν θέση όταν τους ρωτούν τι θα γίνει από Δευτέρα που θα έλθει στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας και θα απαιτήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, κάτι που προανήγγειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.
Και τούτο γιατί ξέρουν τι στοιχεία έστειλε στην ευρωπαϊκή στατιστική αρχή ο Παπακωνσταντίνου, βάσει των οποίων θα αναθεωρηθούν το Έλλειμμα και το Χρέος.
Σύμφωνα με αυτά το Έλλειμμα θα κλείσει πάνω από 9% κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα 4,5 δις ευρώ για να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011.
Ξέρουν πολύ καλά ότι ο Παπακωνσταντίνου ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι δεν θα λάβει άλλα φορολογικά μέτρα και γελάνε όταν ακούνε τον Ραγκούση να δηλώνει πως θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες εφαρμόζοντας ενιαία προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε κάθε υπουργείο χωριστά τα οποία δεν εξασφαλίζουν παρά 2-3 εκατομμύρια ευρώ από τα τόσα δισεκατομμύρια που χρειάζονται να βρεθούν.
Ξέρουν, γι ΄αυτό και ορισμένοι όπως ο Καστανίδης που εκλέγεται βουλευτής από το 1981 και έχει περάσει από ένα σωρό υπουργεία , δεν παίζει με την ιστορία του και την υστεροφημία του. 
http://parapolitika.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1