Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Χαμός στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ολοταχώς για εκλογές με λίστα ο Παπανδρέου!

Είναι τόσο έντονη η οργή του κόσμου της εργασίας εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, ώστε ακόμη και αυτή η ΓΣΕΕ του πολιτικά και συνδικαλιστικά άκρως αμφισβητούμενου Γιάννη Παναγόπουλου - του οποίου το ΠΑΣΟΚ απεργάζεται την ταχεία αντικατάσταση ως οριστικά "καμένου" πλέον - αισθάνθηκε την ανάγκη να βγάλει ανακοίνωση που να την αποστασιοποιεί από  την κυβέρνηση...
"Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των νεοφιλελευθέρων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών που υλοποιεί η κυβέρνηση συνεχίζεται" αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
"Ο πιο σκληρός και αδίστακτος ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός, στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους, απαιτεί και επιβάλλει τα πιο σκληρά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι Ευρωπαίοι πολίτες", τονίζει σε άλλη ανακοίνωσή της. Επιθετικότερη προς την κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ΑΔΕΔΥ: "Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.
Πολύ πιο βίαιο φραστικό περιεχόμενο εναντίον της κυβέρνησης έχουν οι ανακοινώσεις των σωματείων της ΔΕΚΟ και οι δηλώσεις των προέδρων τους που σχεδόν όλοι ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ. Αντανακλούν τις διαθέσεις του κόσμου και το γεγονός ότι σύντομα οι ΔΕΚΟ θα πάψουν να είναι προπύργια του ΠΑΣΟΚ μετά από ένα τέταρτο του αιώνα και πλέον....
Πολύ μικρότερο βάθος έχουν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (οι κατά τον Λοβέρδο βρεγμένες κότες....)οι οποίες υπαγορεύονται από καιροσκοπισμό και μόνο. Κάποιοι εκτοξεύουν φραστικές ρουκέτες -για να μπορούν να λένε στους ψηφοφόρους τους "εγώ αντέδρασα" - και στη συνέχεια ψηφίζουν και τα πιο επαίσχυντα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση για να....
διασφαλίσουν τη βουλευτική τους έδρα.
Ενδεικτική η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα: "Οδηγήσαμε τον κόσμο σε κατάσταση παραφροσύνης. Το να μας δείρουν κάποιοι αυτό έχει και μια αξία(!), μια λεβεντιά(!!). Το να σε φτύνουν είναι το πρόβλημα" δήλωσε και η δήλωσή του προβλήθηκε στον Τύπο.
Τι είπε στη συνέχεια για το κοινωνικά βάρβαρο κυβερνητικό νομοσχέδιο; "Φυσικά θα το ψηφίσω, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι έχω και ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά του"!
Έπειτα ψάχνουν να βρουν γιατί η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, της κυβέρνησης του και των βουλευτών του έχει προσλάβει διαστάσεις πλημμυρίδας στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
(του Γιώργου Δελαστίκ - Επίκαιρα)