Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

"Συγνώμη" από την Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα "απέλυσαν εκπαιδευτικό με ανίατη νόσο"

Εαν δεν θυμάστε το θέμα που έβγαλε το taxalia και πήρε διαστάσεις κι έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "Δημοκρατία", δείτε το πρώτα εδώ:

Αίσχος: Απέλυσαν εκπαιδευτικό από ανίατο νόσημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενστερνίστηκε από την πρώτη στιγμή τη θεσμοθέτηση της διαφάνειας και πρωτεύει στις επιβαλλόμενες από τον σχετικό νόμο αναρτήσεις. Το καινοφανές του θεσμού και η συνακόλουθη έλλειψη αντίστοιχης εμπειρίας και κουλτούρας δημιουργεί αφεύκτως έδαφος για λάθη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προσπάθησαν, χειριζόμενες ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, να ισορροπήσουν ανάμεσα στην αρχή της διαφάνειας (προβάλλοντας την αιτιολογία της σχετικής ενέργειας) και στην αρχή της μη προσβολής ευαίσθητων δεδομένων (διατηρώντας το απόρρητο ως προς το είδος της ασθένειας).


Η προσπάθεια πράγματι δεν υπήρξε επιτυχής και για αυτό η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ως έχουσα την ευθύνη των υπηρεσιών, ζητά συγγνώμη από τις δύο καθηγήτριες.


Η σφοδρότητα των εκφράσεων και η σύγχυση των επιχειρημάτων, που χρησιμοποιεί το δημοσίευμα, επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο για το οποίο δήθεν κόπτεται.


Έστω και έτσι το Υπουργείο θεωρεί την ενέργεια αυτή χρήσιμη στο βαθμό που βοηθά στην επισήμανση λαθών και ατελειών και συνεπώς βελτίωση της λειτουργίας του.


Από το Γραφείο Τύπου 
http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9886.html