Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Βλέπει Ομπάμα και μετά… εκλογές

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το πρώτο εξάμηνο του 2011 θα έχει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και ένα «κερασάκι στην τούρτα».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται και το «Πρώτο Θέμα», στις αρχές της άνοιξης ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο.
Ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να λάβει τα εύσημα του Μπαράκ Ομπάμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, και να καταφέρει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, την ίδια περίοδο, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και σε ό, τι αφορά την Ευρώπη, μιας και εκτιμάται ότι θα έχει αποφασιστεί από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών συνολική λύση για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, θα έχει δρομολογηθεί η έκδοση ευρωομολόγου, και θα έχει εγκριθεί η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
Όπως έχει αποκαλύψει το «Statesmen», με αυτή την ατζέντα θα πορευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου σε πρόωρες εκλογές, και με «εθνικό λόγο» την επαναγορά του ελληνικού χρέους, με ευνοϊκότερους όρους.
Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που συνδέουν την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο και με τη φημολογία περί μετακίνησης του Πρωθυπουργού στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Ο διάδοχος του Μπαν Κι Μουν θα εκλεγεί στις αρχές του 2012, η επιλογή ωστόσο θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι, επομένως οι ζυμώσεις θα λάβουν χώρα… την άνοιξη.
http://www.statesmen.gr