Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Δεχόμαστε έλεγχο χωρίς όρους, λέει η ΝΔ σε απάντηση όσων μιλούν για συγκάλυψη

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 23, 2011

Το ρεπορτάζ Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ από τον Αδέσμευτο είναι απόλυτα ακριβές και δείχνει ξεκάθαρα την δυναμική του Γιάννη Μιχελάκη.

Άμεση απόκριση στις προκλήσεις, ξεκάθαρες απαντήσεις. Μένει να δούμε πως θα αντιμετώπίσει την ομερτά των νταβατζήδων που είναι σίγουρο ότι θα του βάλουν πολλές τρικλοποδιές.
«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ελέγξτε όποια στελέχη μας θέλετε», λέει η Ν.Δ., αναφορικά με το σκάνδαλο Siemens και το πόρισμα που θα δοθεί τη Δευτέρα από τα κόμματα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Πρόκειται για «πράσινο σκάνδαλο» επιμένουν στη Ρηγίλλης και θεωρούν ότι όλοι οι «γαλάζιοι» πρώην υπουργοί είναι αθώοι, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό, όπως λένε κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεχόμαστε χωρίς όρους και προϋποθέσεις να ελεγχθούν όποια στελέχη μας προταθούν, ακόμα και αν το κυβερνών κόμμα δεν δεχθεί τον έλεγχο στον Κώστα Σημίτη», στον οποίο η Ν.Δ. αποδίδει κεντρική ευθύνη.
«Το σκάνδαλο SIEMENS έχει ξεκινήσει επί ημερών ΠΑΣΟΚ, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν τις συμβάσεις», ανέφερε χθες στον «Φλας» ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. «Και αν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος υπάρχει σε εκείνον που γράφει μια σύμβαση, όχι σε εκείνον που την εκτελεί υπό το βάρος της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα. Αλλά η υπογραφή των συμβάσεων δεν έγινε με υπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Απέτυχε το προεδρείο της Βουλής και τώρα να προστατέψει τις εξεταστικές επιτροπές από αυτή την εκτροπή». Και διερωτήθηκε ο κ. Λυκουρέντζος: «Πώς λοιπόν μετά να αποφασίσουν με τη συνείδησή τους, όταν επί τόσους μήνες υπάρχει απόλυτη κομματικοποίηση του ρόλου των μελών της επιτροπής;».
Για «λεβέντικη στάση της Ν.Δ.» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας. Μιλώντας στον «realfm», χαρακτήρισε «σχιζοφρένεια του πολιτικού συστήματος και της δημοσιότητας» το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα το Δημόσιο πληρώνει κανονικά τις δόσεις για το ΤΕΤΡΑ και κατήγγειλε ότι η παραλαβή του C4Ι έγινε με διαδικασίες που προβλέπονται από το υπουργείο Άμυνας και όχι του Δημοσίας Τάξεως, επειδή τελευταία στιγμή μετονομάστηκε από «σύστημα ασφαλείας» σε «εξοπλιστικό». Η Ν.Δ., όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες «γαλάζιων» υπουργών,ενώ δεν αρνήθηκε ότι υπήρχαν ευθύνες για τη διαφυγή στο εξωτερικό τόσο του κ.Χριστοφοράκου όσο και του κ. Καραβέλα.

http://olympia.gr/2011/01/23/%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B4/#more-49946