Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιωργάκης και η ... παρέα του οδήγησαν την Ελλάδα, στο έσχατο σημείο, που βρίσκεται και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι γι' αυτό..


 Αντιγράφω, από τον "Τύπο των ήλων"  της χθεσινής εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" και υπό τον τίτλο "Υπήρχε άλλος δρόμος" το σχόλιο του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Γιάννη Τριάντη, το οποίο έχει, επί λέξει, ως εξής:

"΄Ερχεται, λοιπόν, ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο  Γκόρντον Μπράουν, και τινάζει στον αέρα τη θηριώδη προπαγάνδα της ΄Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης για τη βοήθεια και το Μνημόνιο: Καθυστέρησαν οι αποφάσεις αυτές, λέει ο Μπράουν. Και το κόστος - για να  αποφύγει η Ελλάδα τη χρεωκοπία - αυξήθηκε από τα 30 δις στα 120 δις Ευρώ! (Από το άρτι εκδοθέν βιβλίο του "Πέρα από το Κραχ", εκδόσεις " Πεδίο", που το έκανε χθες πρώτο θέμα η εφημερίδα "Δημοκρατία").... Οι καλόπιστοι - αλλά και οι αμνήμονες - θα σπεύσουν να επιρρίψουν τις ευθύνες αποκλειστικά στην ΄Ενωση για την απαράδεκτη και οδυνηρή διεύρυνση του κόστους, που βαρύνει συντριπτικά τους ώμους της ελληνικής κοινωνίας. Στην ένσταση αυτή, την απάντηση - τεκμηριωμένη και πειστική - τη δίνει η ίδια η πραγματικότητα: ο κ. Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε στοιχειωδώς με την ΄Ενωση, μόλις ανέλαβε τα ηνία ....  ΄Οχι μόνο δεν πίεσε τους Ευρωπαίους, μεταβάλλοντας το ενδεχόμενο χρεωκπίας στης Ελλάδος σε υπερασπιστικό όπλο, ώστε να πετύχει και επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους καθώς και δάνειο με ανεκτό επιτόκιο... ΄Οχι μόνο δήλωνε κομπαστικά στις αρχές του 2010 ότι θα τηρηθεί το προεκλογικό πρόγρμαμμα του ΠΑΣΟΚ (αυξήσεις κ.λ.π.)... ΄Οχι μόνο ξόρκιζε την ένταξη στον "Μηχανισμό Στήριξης"... Αλλά και έκανε ό,τι είναι δυνατόν να βυθίσει τη χώρα και να εκτινάξει τα spreads στα ύψη: Μιλούσαν μέσα στην Βουλή για το ενδεχόμενο να πτωχεύσει η Ελλάδα. Ανέφεραν τον "Τιτανικό", παραπέμποντας συνειρμικά στην καταστροφή. Και συκοφαντούσαν τους εργαζόμενους της χώρας σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου... ΄Ετσι έφασε η χώρα στο Μνημόνιο. Και έτσι - με αρωγό την στυγερή, ανεκδιήγητη προπαγάνδα - επεβλήθη το χάλκεον εκβιαστικό δίλημμα "Μνημόνιο ή χρεωκοπία", για να λειτουργεί διαρκώς υποστηρικτικά προς την τραγική και ολέθρια κυβερνητική πολιτική....."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με άλλα λόγια, ο Γιωργάκης και η τραγική, για την Ελλάδα, κυβέρνησή του, με την καθυστέρηση, που επέδειξαν, όταν ανέλαβαν την εξουσία, αλλά και με την, εν συνεχεία, αδικαιολόγητη και ... παράλογη τακτική, που ακολούθησαν, η οποία, αντί να βοηθά, δυσχέραινε την θέση της χώρας μας, κατόρθωσαν, αφ' ενός, να αυξήσουν, κατά 90 δις Ευρώ, το κόστος αποφυγής της Ελλάδος από την χρεωκοπία και, αφ' ετέρου, να την οδηγήσουν, με την βοήθεια και την προπαγάνδα της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, στο επαίσχυντο και ανθελληνικό Μνημόνιο, το οποίο φρόντισαν, προηγουμένως, να καταστήσουν, ως την μόνη διέξοδο της χώρας μας. Η ευθύνη, για όλα αυτά, είναι αποκλειστικά δική τους και τους βαρύνει εξ ολοκλήρου και, πιστεύω, πως θα έλθει η ημέρα, που θα  δώσουν εξηγήσεις και θα απολογηθούν, στον Ελλ. λαό, γι' αυτές τις πράξεις και παραλήψεις τους, που οδήγησαν την χώρα μας, στο έσχατο σημείο, που βρίσκεται σήμερα... Ας μην ξεχνούν, όμως, ο Γιωργάκης και η ... παρέα του, πως όσα ψέμματα κι αν λένε, όσο κι αν προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια, θα υπάρχουν, πάντα, κάποιοι, που θα λένε τα πράγματα, με το πραγματικό όνομά τους και θα φέρνουν την αλήθεια στην επιφάνεια, κάνοντάς την να λάμπει....
ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΛΑΝΤΗ