Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγει η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις-Ποιά σχολεία «παίζει» να κλείσουν!

Κρίσιμη συνάντηση με τη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Ζυγούρη θα έχουν αύριο το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia, oι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υποβολή των τελικών προτάσεων για τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων στην περιοχή.
Η σχετική εγκύκλιος έχει ήδη φτάσει από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή και προβλέπει τα κριτήρια συγχωνεύσεων σχολείων όλων των βαθμίδων, με το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι τελικές αποφάσεις, για τις οποίες θα ληφθεί υπόψη και η γνώμη των τοπικών κοινωνιών και των δημάρχων, θα ληφθούν μετά τις 20 Φεβρουαρίου.
Όπως ανέφερε στο kozanimedia o διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Γιάννης Γκαμπούρας (ο οποίος το πρωί μίλησε πρώτα στην ΕΡΑ Κοζάνης), στο Νομό Κοζάνης υπάρχουν τα εξής μονοθέσια και διθέσια σχολεία: Στο Δήμο Σερβίων το ολοήμερο διθέσιο της Ελάτης, το οποίο λειτουργεί ως μονοθέσιο, στο Δήμο Κοζάνης τα διθέσια ολοήμερα Κάτω Κώμης και Πολυμύλου, το ολοήμερο διθέσιο που λειτουργεί ως μονοθέσιο στον Τετράλοφο, αλλά και το διθέσιο της Κοιλάδας, όπου, όμως, οι γονείς έχουν συμφωνήσει και τα παιδιά ήδη πηγαίνουν στο Δρέπανο. Στο Δήμο Βοϊου υπάρχουν τα μονοθέσια δημοτικά της Μολώχας και του Παλαιογράτσανου, ενώ καμία συζήτηση δεν θα γίνει για τα σχολεία Πενταλόφου. Στη Μαυροπηγή δεν υπάρχει θέμα, λόγω της μετεγκατάστασης.
http://kozanimedia.gr/archives/4906#more-4906