Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σαχινίδης : "Οι γρήγορες αποφάσεις οδήγησαν σε λανθασμένες επιλογές"

«Αρχίζουν να πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα μηδέν» στους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα.
Ο Λαρισαίος υφυπουργός επισήμανε πως «είναι τεράστιο λάθος η επιστροφή στη δραχμή» και η χώρα μας «θα πιάσει κούρμπα το 2013» και μετά θα αρχίσει να μειώνεται το έλλειμμα.
Αυτά για τον κόσμο...
Τώρα, το καινούργιο στην οικονομία και την επικοινωνιακή τακτική, μπροστά στη γενική κατακραυγή για να σώσουν τον εαυτό τους, είναι ότι σιγά-σιγά θ' αρχίσουν να παραδέχονται, όλοι οι υπουργοί, τις λάθος αποφάσεις - επιλογές  της κυβέρνησης τους και του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτές πληρώνει και θα πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμη, ο Ελληνικός Λαός!
Ο κ. Σαχινίδης πάντως λέει αλήθειες, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και είναι η μοναδική εξαίρεση στην σημερινή κυβέρνηση!  
Η παλαιότερη   δηλώση του που έκανε αίσθηση, έγινε στην κρατική τηλεόραση στις 5. 5. 2010,  έχει ως εξής:  
«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»
Μπράβο του, αυτό λέμε και εμείς από την πρώτη στιγμή της κυβέρνησης Παπανδρέου! Το λάθος τους είναι ότι βιάστηκαν, ενω είχαν και άλλες επιλογές!
Διαβάστε τώρα τι λέει το ρεπορτάζ με τις νέες δηλώσεις του κ. υφυπουργού Οικονομίας.
Όσον αφορά τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση ο κ. Σαχινίδης σημείωσε:  
«Ποτέ δεν υπερασπίστηκα την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη να κυβερνάει τη χώρα για πρώτη φορά το 1981 μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει σφάλματα και δεν έχει καλλιεργήσει νοοτροπίες και αντιλήψεις οι οποίες μας έφεραν στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε» και κατέληξε:
«Επαναλαμβάνω ότι λάθη έχουν γίνει και έχουν γίνει και από το ΠΑΣΟΚ. 
Δεν θέλω να αποποιηθώ ούτε τις ευθύνες μας, ούτε να πω ότι δεν κάναμε λάθη. Ακόμη και σ’ αυτό το διάστημα των 15 μηνών έχω πει πολλές φορές για παράδειγμα, ότι κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες υποχρεωθήκαμε να πάρουμε πολλές αποφάσεις και μερικές φορές υποχρεωθήκαμε να πάρουμε και αποφάσεις πολύ γρήγορα. 
Κι αυτό μας οδήγησε και σε ορισμένες λανθασμένες επιλογές.» 

Και άλλη μια φορά μπράβο του!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Συγκρίνετε μόνο την δική μας βιαστική επιλογή, με την σταθερή άρνηση της Πορτογαλίας, όταν την πιέζει όλη η ηγεσία της ΕΕ,  να ενταχθεί στο "Μηχανισμό Στήριξης" ! 


Στάθης Σαραφόπουλος 
http://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/blog-post_2506.html