Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Την ώρα που ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι στον δρόμο, ο ΟΠΑΠ μέσω θυγατρικής του, βολεύει ημέτερους!

Αίσχος και ασυδοσία! Διαβάστε την καταγγελία βόμβα του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου που ακολούθησε την αποκάλυψη μας για την ΟΠΑΠ International Limited με έδρα την Κύπρο!

Κύριε Γερουλάνε, κύριε Παπακωνσταντίνου και ΑΥΤΟΙ οι παχυλοί μισθοί πληρώνονται από το μνημόνιο;; Κόφτε το δούλεμα.
Προσλήψεις αρεστών από το παράθυρο στον ΟΠΑΠ.

Χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που δήλωνε τις ημέρες των εορτών στα δελτία ειδήσεων τις πρωτοβουλίες που θα πάρει για μείωση των υψηλών αμοιβών των εργαζομένων στις υπό κρατικό έλεγχο εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, δίνοντας έμφαση στο προκλητικό μισθολόγιο του ΟΠΑΠ, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι φρόντιζαν και βόλευαν κάποιους αρεστούς στον ΟΠΑΠ.
Πιο συγκεκριμένα, με όχημα προσλήψεων τη θυγατρική εταιρεία την ΟΠΑΠ International Ltd, που εδρεύει στα χαρτιά στη Κύπρο, φρόντισαν να βολέψουν στην εν λόγω θυγατρική εταιρεία πέντε εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με μηνιαίες αποδοχές που ξεκινούν σύμφωνα με πληροφορίες από 1.500 ευρώ και φτάνουν έως και 5.000 ευρώ. Μάλιστα, ανάμεσα στους νεοπροσληφθέντες είναι και ο πρώην διευθυντής του ΟΠΑΠ επί διοίκησης Κωνσταντίνου Κοσκινά κ. Κωνσταντίνος Τσαούσης.
Αξίζει να αναφερθεί, πως δεν ανακοινώθηκε τίποτα προς το Χρηματιστήριο Αθηνών που συνηθίζεται για προσλήψεις στελεχών ανεξάρτητα από ποια εταιρεία, μητρική ή θυγατρική, κάνει την πρόσληψη.
Έτσι, διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά πως η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να τακτοποιήσει κολλητούς και φίλους στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

ØΠροκηρύχθηκε κάποιος διαγωνισμός για την επιλογή προσωπικού για την θυγατρική εταιρεία ΟΠΑΠ International Ltd; Να κατατεθεί η σχετική προκήρυξη.
ØΣε ποια μέσα και πότε έγινε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο διαγωνισμό; Να κατατεθούν οι σχετικές ανακοινώσεις και τα αποκόμματα εφημερίδων.
ØΒάσει ποιών συγκεκριμένων κριτηρίων και διαδικασιών έγινε η επιλογή και η πρόσληψη των 5 συμβασιούχων αορίστου χρόνου;
ØΠως διασφαλίστηκε η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην αξιολόγηση των υποψηφίων;
ØΝα κατατεθεί πίνακας με τα ονόματα και τα προσόντα όλων των υποψηφίων για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.
ØΠοιες οι μηνιαίες αποδοχές των 5 συμβασιούχων αορίστου χρόνου που προσελήφθησαν στην ΟΠΑΠ International Ltd;
ØΝα κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές τους, καθώς οι συμβάσεις που υπέγραψαν.

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
http://olympia.gr