Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΚΑλη αποκάλυψη για τα προνόμια των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Και το φιλί του... Ιούδα!
Master Chef
Το αποκάλυψε ο κ. Χασαπόπουλος στο δελτίο ειδήσεων των 8 του ΜΕΓΚΑ, την 12-1-2011, ορμώμενος από τις αναλόγου ύφους δηλώσεις του κ. Ρέππα. Μας πληροφόρησε λοιπόν, ων αγανακτισμένος, ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι λαμβάνουν τρεις μέρες άδεια όταν πεθάνει κάποιος συγγενής τους μέχρι δευτέρου βαθμού, καθώς και όταν γεννήσει η γυναίκα τους.
Τρομερό!!!!! Το ελληνικό δημόσιο τους πληρώνει για να τρέχουν σε κηδείες και γέννες, οι ανεπρόκοποι. Και ποιός ξέρει πόσους συγγενείς το μήνα ξεκάνουν, για να απολαμβάνουν την τριήμερη ξεκούραση. Αχ, να ποιοί βούλιαξαν το κράτος: οι συγγενείς των υπαλλήλων, που πεθαίνουν τρεις την ώρα.
Λοιπόν, η μαντάμ Τρέμη δαγκώθηκε, σούφρωσε τα ανακαινισμένα χειλάκια της και προσπάθησε να του δώσει να καταλάβει ότι μάλλον είπε κοτσάνα. Ο δε Πρετεντέρης, χαμογελώντας ειρωνικά, ως συνήθως, παρατήρησε πως αν ο κύριος υπουργός είπε κάτι τέτοιο, τότε μάλλον χάνει το δίκιο του, διότι ναι μεν έχουν προνόμια, αλλά η άδεια για να πας σε κηδεία ή στη γέννα του παιδιού σου είναι κάτι αυτονόητο.
Ο κ.Χασαπόπουλος ταράχτηκε ολίγον, γούρλωσε κι άλλο τα ματάκια του και τους εξήγησε ότι αυτό δε συμβαίνει βέβαια σε όλο το δημόσιο, αλλά υπάρχει μόνο στο δικό τους κανονισμό, οπότε να η έννοια του προνομίου. Βέβαια ο κ.Χασαπόπουλος δε γνωρίζει ότι οι ρυθμίσεις αυτές υπάρχουν και στον υπαλληλικό κώδικα και ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν ήταν υποχρεωμένος να το γνωρίζει, αφού δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, υποχρεούταν όμως να μάθει πριν το χρησιμοποιήσει ως μομφή.
Και τότε παρενέβη ο Μέγκας Καψής, ο οποίος έθεσε τό θέμα σε άλλη βάση, ότι το σκανδαλώδες του θέματος εντοπιζόταν στο ότι η άδεια αφορά αποθανόντες συγγενείς, μέχρι δευτέρου βαθμού, ήτοι μακρινούς συγγενείς!!!! Δηλαδή για το κύριο Καψή τα αδέρφια του, οι παππούδες του και τα εγγόνια του είναι μακρινοί συγγενείς και ούτε στην κηδεία τους (χτύπα ξύλο) δε θα πάει.
Γιατί ρε παιδιά τόσο άγχος να στηρίξετε και τον Ρέππα. Εντάξει το καταλάβαμε, αυτή η κυβέρνηση είναι σοφή και δίκαιη κι εσείς πίνετε νερό στο όνομά της. Μην ξεφτιλίζεστε τόσο…

http://olympia.gr