Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Δύο άρθρα στο taxalia που θα συζητηθούν

Δύο άρθρα με ιδιαίτερο εδιαφέρον δημοσίευσε σήμερα το blog TaXalia:
Το πρώτο είναι του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Δημητρίου (φωτο), o οποίος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα παραβρεθεί στα αυριανά αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Καραμανλή, τονίζει την αναγκαιότητα μιας...
 ενωμένης Κεντροδεξιάς, στα χνάρια του Παναγιώτη Ψωμιάδη, που πλειστάκις αναφέρθηκε στο θέμα, με την ίδια φρασεολογία. Ο κ.Δημητρίου, ακραιφνής Καραμανλικός και στενός συνεργάτης του Παπαγεωργόπουλου, κάνει ένα βήμα παραπάνω και ζητά να δώσουν "όρκο για την πατρίδα. Όρκο για την εναλλακτική πρόταση εξουσίας που δεν θα αποτελεί αυτοσκοπό".
Ο κ.Δημητρίου συνεχίζει δηλώνοντας ότι "υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της Κεντροδεξιάς που είναι πολιτικά ορφανό και σας διαβεβαιώνω ότι είναι το πιο αξιόπιστο και κοινωνικά καταξιωμένο και που δεν αντιπροσωπεύεται από κανέναν απολύτως κομματικό συνδυασμό". (???).

Ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε η Ντόρα κ.Δημητρίου δεν αντιπροσωπεύουν ένα "μεγάλο ποσοστό της Κεντροδεξιάς"; Μήπως το αντιπροσωπεύει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι στην πράξη κινείται πολύ πιό νεοφιλελεύθερα και δεξιά από τα θεωρούμενα ως κόμματα της Κεντροδεξιάς;

Ολόκληρο το άρθρο του κ.Δημητρίου, εδώ

Το δεύτερο άρθρο, υπογράφεται από τον Χάρρυ Κλυνν. Αριστερός, που όμως δεν αρνείται την προσωπική του γνωριμία με τον Αντώνη Σαμαρά, από τα χρόνια της κοινής τους χρονικά, διαβίωσης στις ΗΠΑ.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, στις πρόσφατες εκλογές του Δήμου Καλαμαριάς, διακρίνει χλιαρότητα και έλλειμμα αντιπολίτευσης στη Ν.Δ. εκτιμώντας ότι "ο κόσμος τείνει να πεισθεί ότι η ΝΔ στερείται σχεδίου, στερείται λύσεων και όλα όσα προτείνει, αφού επιμελώς αποφεύγει να τα εφαρμόσει, δεν είναι παρά θεωρητικές απόψεις" την ώρα που ο Γ.Παπανδρέου, "προχωρά ακάθεκτος στην εφαρμογή του σχεδίου του γενικού ξεπουλήματος της χώρας".

Ολόκληρο το άρθρο του κ.Κλυνν,
εδώ