Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτές και το απόγευμα οι «υπηρεσίες αιχμής» από τον Οκτώβριο 40ωρο προ των πυλών για το Δημόσιο Το ωράριο θα εξισωθεί με εκείνο του ιδιωτικού τομέα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων -από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα- καθώς και τη λειτουργία υπηρεσιών αιχμής του Δημοσίου το απόγευμα, γνωστοποίησε στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
 Διευκρίνισε ότι το νέο ωράριο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο, ώστε "οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους" και τόνισε ότι το ωράριο στις υπηρεσίες που θα λειτουργούν και το απόγευμα θα είναι συνεχές και όχι διακεκομμένο.
Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου. Ο υπουργός υποστήριξε ότι στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου και η άρση των αδικιών και όχι η συμπίεση του μισθολογικού κόστους.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε επιφυλάξεις για το νέο ωράριο, αλλά και για το ενιαίο μισθολόγιο. Δήλωσε, ωστόσο, ότι αναγνωρίζει τη διάθεση του υπουργείου για ειλικρινή διάλογο.
πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
“κάποιες επιφυλάξεις”, “ειλικρινείς διαθέσεις της κυβέρνησης”… κυβερνητικός συνδικαλισμός στην εποχή που ουσιαστικά κυβερνάει το ΔΝΤ;
Μάλλον πρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά.