Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι εκπαιδευτικοί σε 48-ωρη απεργία κατά συγχωνεύσεων σχολείων

Φωτ.αρχείου: Η ΟΛΜΕ στην περσινή διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά
Φωτ.αρχείου: Η ΟΛΜΕ στην περσινή διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά
Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισαν δάσκαλοι και καθηγητές για τις 22 και 23 του μήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων, αποτέλεσαν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων της ΟΛΜΕ (ΕΛΜΕ) που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Αθήνα.

Τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις δεν είναι παιδαγωγικά, αλλά κυρίως οικονομικά και στόχος είναι οι περικοπές εξόδων σε βάρος των εκπαιδευτικών αναγκών, υποστήριξαν οι καθηγητές.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ υπερψήφισαν τελικά την εισήγηση της ΟΛΜΕ, για 48ωρη απεργία στις 22 και 23 του μήνα μαζί με τους δασκάλους της ΔΟΕ, τρίωρη στάση εργασίας στις 10 του μήνα για τα επικουρικά ταμεία και ενημερωτική καμπάνια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία της χώρας.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε με ψήφους 57 υπέρ έναντι 18 κατά (βρέθηκαν 2 λευκά). Οι καθηγητές αποφάσισαν ακόμη να συντονιστούν με τις Ομοσπονδίες των γονέων για να λάβουν κοινές αποφάσεις. Η νέα γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ θα γίνει στις 4 Μαρτίου με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=382961&dt=07/02/2011