Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Από 8.000 έως 11.000 ευρώ το... “κοστούμι” για τα πλασματικά χρόνια




Με βάση το νέο ασφαλιστικό οι ασφαλισμένοι εφέτος μπορούν να αναγνωρίσουν 4 έτη, το 2012 θα μπορούν να αναγνωρίσουν 5, το 2013 ο αριθμός ανεβαίνει στα 6 και το 2014 πάει στα 7 έτη.
Οι υπάλληλοι στο στενό Δημόσιο Τομέα μπορούν να αναγνωρίσουν από το 2014 ως και 12 έτη αφού μπορούν να αναγνωρίσουν ως και 5 έτη για τα παιδιά.

Το κόστος ανά κατηγορία:

Ο χρόνος σπουδών αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.
Ο χρόνος ανατροφής παιδιών αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.
Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας αντιστοιχεί στο 20% του συντάξιμου μισθού που έχει ο ασφαλισμένος κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης.
Ο χρόνος ανεργίας αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως αυτό ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Ο χρόνος μαθητείας μέχρι ένα έτος αντιστοιχεί στο 20% του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη κατά την υποβολή της αίτησης.
O χρόνος αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας πριν από την εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΕ (ως 5 έτη) αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές κατηγορίες για τις οποίες ασφαλίζεται κατά την υποβολή της αίτησης.
Ο χρόνος απεργίας. Το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο αιτών αντιστοιχεί στην εισφορά εργοδότη και εργαζομένου στον οικείο φορέα στον οποίο ασφαλιζόταν κατά την πραγματοποίηση της απεργίας κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. 


Πηγή:NewsIt.gr
http://www.parapolitika.gr/