Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ της απελπισίας ( Έχω μια απο ρία γιατί όταν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ θέλει να συ γχωνευση την Εθνική με την Alpha Bank;


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ζωής στη συγχώνευση, όλα από μηδενική βάση
Το παρασκήνιο της αγωνίας: Παρέμβαση του Σημίτη «συγκρατημένη αισιοδοξία»
Μια ολόκληρη ομάδα ναυαγοσωστών της υστάτης ώρας, με τις δικές του επιδιώξεις και στόχους ο καθένας, έριξε χθες το «ειδικό» του βάρος, ώστε το ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής και Alpha Bank να ανελκυστεί προς στιγμήν.
Αλλά, παρά τις προσπάθειες του κ. Σημίτη και του κ. Χριστοδουλάκη προς τους Θ. Καρατζά και Ι. Κωστόπουλο, τις κινήσεις απελπισίας και τις επανειλημμένες συνεννοήσεις των δύο τραπεζιτών μεταξύ τους και την «πειθώ» που χρησιμοποίησε ο κ. Κωστόπουλος προς τους «σκληρούς» του δ.σ. της Αλφα, το σκάφος παραμένει μισοβυθισμένο.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι η χθεσινή συμφωνία για συζήτηση των προβλημάτων που ανέκυψαν έγινε για να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστεί ο θόρυβος περί το επικείμενο διαζύγιο. Από την κυβέρνηση, πάντως, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ η Ν.Δ. προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις και να μην εμπλακεί στην υπόθεση. Ο ΣΥΝ μιλά για φιάσκο και κακή προετοιμασία.
Φύλλο Τετάρτης
16 – 01 – 2002