Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Συμπλοκές, εκρήξεις μολότοφ και εικόνα πεδίου μάχης η πλατεία Συντάγματος - Πολιορκείται το ΥΠΟΙΚ


ImageΣοβαρά επεισόδια και εκτεταμένες συμπλοκές, με ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου - λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώνονται αυτή την ώρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτήριο τελεί υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Παράλληλα, συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 επί της οδού Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των τελευταίων ετών. Οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι τώρα στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται περισσότερα από 150.000 άτομα! Υπάρχουν ωστόσο συγκρούσεις στα στενά γύρω από την Ακαδημίας. Άνδρες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας σταματούν στους δρόμους όλους τους νεαρούς που φέρουν στην πλάτη τους σακίδια. Η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο...
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών, που τους επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια.
Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα.
Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στο χώρο ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Κλειστές παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών άφησε ακριβώς απέναντι από τη Βουλή ένα φέρετρο, ενώ ανάρτησε και ένα πανό που έγραφε χαρακτηριστικά: «Πεθαίνουμε».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr