Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γιώργος “ξυπνάει” το ΠΑΣΟΚ


Οι ρυθμοί αυξάνονται, και αγγίζουν επίπεδα προεκλογικής περιόδου. Λίγες μέρες πριν τον νέο γύρο διεθνών επαφών, μέσω των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου προσδοκά να εμπεδώσει την εικόνα του ηγέτη που έχει απήχηση και εκτός συνόρων, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε διήμερη περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη και τη Θράκη.
Οι περιοχές στοχευμένες, καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο θέλει να ξεκινήσει ο Γιώργος Παπανδρέου τις προεκλογικού χαρακτήρα επισκέψεις του μακριά από το λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι «αγκαλιάζει» και την περιφέρεια, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.
Οι συγκεκριμένες επισκέψεις προγραμματίστηκαν σε χρόνο-ρεκόρ, και προετοιμάστηκαν ουσιαστικά από τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε τη Δευτέρα αιφνιδιαστική συνάντηση και πολύωρη συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου, αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος των περιοδειών αυτών, όπως και εκείνων που θα ακολουθήσουν.
Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός τον εμπιστεύεται πλήρως, και εκτιμά ότι οι βαθιές ρίζες που έχει ο Μιχάλης Καρχιμάκης στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, του επιτρέπουν να λειτουργεί ως προνομιακός συνομιλητής σημαντικών στελεχών του Κινήματος, και απ’ την άλλη να αμβλύνει δύσκολες καταστάσεις και να απορροφά τυχόν «πικρίες» που υπάρχουν στη βάση.
Όπως έχει αποκαλύψει το «Statesmen», το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο λεκανοπέδιο της Αττικής, κυρίως σε δήμους που δοκιμάζονται λόγω της κρίσης, στη Β’ Αθηνών και τη Β’ Πειραιά.