Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ,ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ!



Έδωσαν τα ρέστα τους οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθειά τους να πείσουν εκπαιδευτικούς και κοινωνία για την αναγκαιότητα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων ,επιμένοντας ότι γίνεται για παιδαγωγικούς και μόνο λόγους!
Κελάηδησαν τα πράσινα παπαγαλάκια με «ατράνταχτα παιδαγωγικά επιχειρήματα» του τύπου «ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΟ;»
Λάλησαν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι υποστηρικτές της πολιτικής του Δ.Ν.Τ. μιλώντας για το σχολείο του μέλλοντος!
Το σχολείο που υποχρηματοδοτείται, το σχολείο όπου τη βιωσιμότητά του οι ίδιοι την μποϋκοτάρουν!
Με προσχηματικό διάλογο, με ασαφή ενημέρωση, με διαρροές σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, προχωράνε!
Προχωράνε και ονειρεύονται!
Ονειρεύονται τα σχολεία των 25- 30 μαθητών ανά τάξη, τα σχολεία μαμούθ, όπου οι συνέπειες οι παιδαγωγικές και οι κοινωνικές θα είναι ανυπολόγιστες!
Συγχρόνως με το χάσιμο οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, τη μείωση των διορισμών, το κλείσιμο των ΤΑΔ, , των Διδασκαλείων, τη φημολογούμενη κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων, τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία σε ποσοστό κάτω του 3% δημιουργείται κλίμα υποβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας και  κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης!
Είναι γνωστό ότι ακόμα και το έξοδο της μεταφοράς των μαθητών θα το επωμιστούν οι δήμοι! Οι δήμοι που ήδη είναι υπερχρεωμένοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους!
Αργά ή γρήγορα τα σχολεία θα πρέπει να ψάξουν να βρουν πόρους για να επιβιώσουν!
Συγχρόνως δε διασφαλίζεται η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών από περιοχή σε περιοχή, ξέροντας όλοι μας τις ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου της χώρας!
Μια Οδύσσεια ξεκινά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!
Και μέσα σε αυτό το ταξίδι της καταστροφής ο  θίασος του Υπουργείου Παιδείας θα μείνει στην ιστορία σαν η ηγεσία που ξεπούλησε, κατέστρεψε τη δημόσια, δωρεάν παιδεία στο βωμό της κατοχικής Τρόικα, στις επιταγές του Δ.Ν.Τ. στερώντας ένα αξιοπρεπές μέλλον στα παιδιά μας!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η πρόεδρος                           Η γραμματέας

ΤΑΣΑ ΛΟΥΔΑ                        ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΩΡΑ