Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτο Συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ με θαμπά δαχτυλίδια...

Του Σπύρου Νάννου
Περίεργες φήμες έχουν αρχίσει να «πλανώνται» πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες, κάτι που βεβαίως δείχνει πως η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί εφόσον οι εξελίξεις είναι ραγδαίες όσον αφορά την διαδοχή. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ακούγονται και ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται, στο ΠΑΣΟΚ δρομολογούν τη σύγκληση Έκτατου Συνεδρίου όπου από αυτό θα προκύψει εάν η βάση του κόμματος δώσει ψήφο εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπανδρέου ή το δακτυλίδι δοθεί σε άλλη κατεύθυνση και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ακούγεται περισσότερο.
Αυτή η φήμη, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση πολλών δελφίνων και ο «εσωκομματικός πόλεμος» δεν θα αργήσει να έρθει σε ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, στην κυβέρνηση δεν ασχολούνται μόνο με τα μνημόνιο και τα όσα επιτάσσει η τρόικα, καθώς το βλέμμα είναι περισσότερο στις διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο σε ότι αφορά την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μετά και τα όσα αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις.
Όπως έχει γράψει η voria.gr, οι τελευταίες μετρήσεις, κυρίως αυτές που έχει παρουσιάσει η Ιπποκράτους στον Γιώργο Παπανδρέου, έχουν δείξει πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές, αφού τα ποσοστά του κόμματος δεν είναι αρκετά για να οδηγήσουν σε μια νέα νίκη έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, ήδη ακούγεται έντονα η πραγματοποίηση ενός εκτάκτου συνεδρίου – και όχι η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη – ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το που βαδίζει το ΠΑΣΟΚ, ποιους υπηρετεί και βεβαίως ποιος εκφράζει αυτό το Κίνημα. Πάντως, αυτή η φήμη και όπως προαναφέρθηκε, έχει προκαλέσει την αντίδραση των άλλων δελφίνων και όπως λέγεται χαρακτηριστικά, ο εσωκομματικός πόλεμος θα είναι ακόμα πιο σκληρός από το 2007 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάχονταν για την αρχηγία του κόμματος. Ειδικά, η απευθείας ανάθεση, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ρήξη εντός του κόμματος καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την σχετική διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου.
www.voria.gr
http://www.parapolitika.gr