Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Aπειλούν τη ζωή μάρτυρα του παραδικαστικού. Το απύθμενο θράσος των καθαρμάτων.


Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2011
Λίγο μετά τις 04:30, ξημερώματα Τετάρτης, ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault,σταμάτησε έξω από το σπίτι του προστατευόμενου μάρτυρα για το παραδικαστικό κύκλωμα, κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου.
Πριν γίνει αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, το ίδιο αυτοκίνητο έκανε γύρους αργά έξω από την οικία του στην Καλλιθέα.
Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικοί φρουροί που φυλάσσουν το σπίτι, και σε έλεγχο που έκαναν, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για δύο Αλβανούς, ενώ το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και είχε πλαστές πινακίδες.
Όπως εξηγεί ο 65χρονος δικηγόρος Παρασκευόπουλος στη zougla.gr, ξύπνησε ανάστατος από τις φωνές των αστυνομικών και κατέβηκε αμέσως στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του για να δει τι συμβαίνει.
Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο έφτασαν περίπου 15 περιπολικά, ενώ αστυνομική υποστήριξη ήρθε και από το ΑΤ Καλλιθέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται.
«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου»
Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος, είναι ο δικηγόρος που βοήθησε τις έρευνες, δίνοντας στοιχεία για την υπόθεση της «μαφίας των ακινήτων» .Ο ίδιος έχει καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Όπως εξηγεί, έχει καταθέσει για το παραδικαστικό κύκλωμα στη Δικαιοσύνη, ενώ σε συνεντεύξεις του κάνει λόγο και για «δεκάδες ονόματα δικαστών, η πλειονότητα των οποίων δικάζει στο Εφετείο, οι οποίοι διευκόλυναν την οργάνωση». Μάλιστα τα ονόματα αυτά, όπως λέει, του τα είχαν αποκαλύψει ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.
Υποστηρίζει επίσης ότι στο παράνομο κύκλωμα, το οποίο με πλαστογραφίες και διάφορες απάτες υπεξαιρούσε ακίνητα μεγάλης αξίας σε πλειστηριασμούς, εμπλέκεται και ανώτατος δικαστικός τον οποίο η σπείρα αποκαλούσε «Τασούλη».
Ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει στη zougla.gr ότι δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Χαρακτηριστικά λέει ότι βρήκε στο γραμματοκιβώτιο μια σφαίρα από καλάσνικοφ μέσα σε φάκελο, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει επειδή γι’ αυτόν «είναι θέμα αρχής η αποκάλυψη της αλήθειας».
Παράλληλα αποκαλύπτει ότι άγνωστοι τηλεφωνούν στο κινητό της κόρης του και την απειλούν στα Τούρκικα λέγοντας της την έκφραση « ή εσύ ή αυτός»