Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο Μιχάλης Παπαδόπουλος υπερασπίζονται τη κυβέρνηση Καραμανλή στο θέμα της απόσυρσης


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών, Βουλευτής Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Σε κακογραμμένο σήριαλ τείνει να εξελιχθεί το μέτρο της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων. Σε ρόλο πρωταγωνιστή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία αφού κατήργησε με συνοπτικές διαδικασίες μια περιβαλλοντικά ωφέλιμη και οικονομικά βιώσιμη πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, άφησε το θέμα να πελαγοδρομεί για μήνες μεταξύ των υπουργικών γραφείων. Είχαμε επισημάνει, εδώ και καιρό, την αναγκαιότητα εφαρμογής της απόσυρσης, τις ωφέλειές της για το περιβάλλον και τις ασφαλείς μεταφορές αλλά και τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στα δημόσια οικονομικά.
Η Κυβέρνηση, αφού αδιαφόρησε επί ενάμισι χρόνο, αφήνοντας την αγορά του αυτοκινήτου να φτάσει στα όρια της κατάρρευσης, αποφάσισε τελικά να εξετάσει την επαναφορά του μέτρου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά αν είχαμε εισακουστεί νωρίτερα, δεν θα χρειαζόταν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πέρασαν μήνες για να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα, ακόμα και τώρα όμως με τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και την αναποφασιστικότητά της αποδεικνύει ότι ζει στους δικούς της ρυθμούς και παίζει με τα νεύρα της αγοράς. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους τα συναρμόδια Υπουργεία και ας αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί πρακτικά ένα αναγκαίο από πολλές απόψεις μέτρο».