Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η Γερμανία μας πάει για πτώχευση και ο Γ.Παπανδρέου απαντά με πρόωρες εκλογές!


Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου  Παπανδρέου με τη Γερμανίδα  καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται από τον κύκλο του. Η συνάντηση έδειξε ότι η Α.Μέρκελ  απλά δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και έχει αρχίσει να δείχνει προς την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, ήτοι προς τεχνητή πτώχευση και τον Γ. Παπανδρέου να δείχνει στο εσωτερικό προς ... πρόωρες εκλογές! Μάλιστα φαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό δεν υα υπάρξει η περίφημη επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, καθώς όλα θα μπουν στο τραπέζι στον πλαίσιο μίας συνολικής λύσης. 
Ενώ δηλαδή....
η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε εδώ και καιρό ότι θα γίνουν βήματα στην κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου και ίσως επαναγοράς του χρέους με καλύτερους όρους, τώρα βλέπει να ασκούνται πιέσεις ακόμη και για πτώχευση της χώρας, με την Μέρκελ απόλυτα αδιάφορη να προωθήσει ακόμη και το σκληρό πακέτο, με τους νέους όρους για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας.

Μέσα στο κλίμα  αυτό, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και υπουργοί παραδέχονται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Και επιμένουν στην ανάγκη για πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, ώστε να εξασφαλίσει μία κάποια συναίνεση στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο της χώρας, καθώς και για βελτίωση της κυβερνητικής λειτουργίας. 
Ορισμένοι δε δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο θεαματικής κίνησης με το σενάριο των εκλογών να μην έχει εγκαταλειφθεί. Επισημαίνουν δε μία ενδιαφέρουσα αποστροφή στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ, περί της σημασίας να στηρίξει ο ελληνικός λαός την προσπάθεια της κυβέρνησης και προσθέτουν με νόημα ότι ο λαός μιλά κυρίως με ένα τρόπο, τις εκλογές. Κατά πόσο ο Γ.Παπανδρέου μπλοφάρει ή όχι θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

 defencenet.gr

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_1183.html