Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Να γιατί το MEGA κάνει αντιπολίτευση τις τελευταίες ημέρες.....


Νέα εισαγγελική έρευνα για τη σύμβαση της Αττικής Οδού
Νέα τροπή στην υπόθεση για τη σύμβαση Δημοσίου - Αττικής Οδού. Η σχετική δικογραφία που είχε σχηματιστεί βγαίνει από το συρτάρι και η υπόθεση ερευνάται εκ νέου από εισαγγελέα Πρωτοδικών. 
Και αυτό γιατί ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γιώργος Χαλιάσος διαφώνησε με την άποψη συναδέλφου του, εισαγγελέα  Πρωτοδικών, ο οποίος είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. 
Ο κ. Χαλιάσος όχι μόνο δεν τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης της σχετικής δικογραφίας, αλλά την επιστρέφει πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου η όλη υπόθεση να ερευνηθεί και πάλι από την αρχή. 
Η υπόθεση απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές από το καλοκαίρι του 2009, όταν ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς με παραγγελία του ζητούσε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ερευνήσει τις συμβάσεις σχετικά με το τίμημα κατασκευής της Αττικής Οδού και τα προβλεπόμενα στην επίμαχη σύμβαση για την επιστροφή της εκμετάλλευσης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο. 
Με βάση την παραγγελία Σανιδά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα έπρεπε να ελέγξει αν τηρούνται οι όροι της σύμβασης για την κατασκευή της Αττικής Οδού από άποψης χρόνου εκμετάλλευσης από την κατασκευάστρια εταιρεία κ.λπ.
Ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούσε επίσης να ερευνηθεί αν η κατασκευάστρια εταιρεία, με βάση τον αριθμό των αυτοκινήτων..... που χρησιμοποίησαν μέχρι σήμερα την Αττική Οδό, έχει καλύψει το προς είσπραξη ποσό που προβλεπόταν από τη σύμβαση.
- Τέλος, στην εισαγγελική παραγγελία αναφερόταν ότι θα πρέπει να ερευνηθεί αν έχει υποστεί ή υφίσταται ζημία το Δημόσιο από το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρεία συνεχίζει να κάνει χρήση του έργου. 
Με βάση την παραγγελία του κ. Σανιδά διενεργήθηκε έρευνα από εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος όμως είχε την άποψη ότι η υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί. 
Αντίθετα, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Χαλιάσος, που είχε και τον τελικό λόγο, έκρινε ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω. Για το λόγο αυτό αποστέλλει πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, κάτι που σημαίνει έρευνα από την αρχή.
(protothema.gr)