Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Tους ένωσε όλους ο Μίλτος μετά θάνατον...

ImageΤο τελευταίο αντίο στον Μιλτιάδη Έβερτ είπε σήμερα ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Η κηδεία του πρώην προέδρου της ΝΔ έγινε το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο,  δημοσία δαπάνη.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης αλλά  και το σύνολο της κεντροδεξιάς και δεξιάς παράταξης. Εκτός από τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή παραβρέθηκαν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ,ο Γεώργιος Σουφλιάς όπως επίσης και δεκάδες βουλευτές, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και πολλοί απλοί πολίτες.

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Πετσάλνικος και ο κ. Καμίνης. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος και πολιτικός που δεν μάσαγε τα λόγια του και πάντα αφοσιωμένος στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στην μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του εκλιπόντος και επισήμανε ότι δεν περιορίστηκε στην διεκπεραίωση όταν ανέλαβε κυβερνητικά πόστα, εξασφάλισε την ενότητα της ΝΔ και τον χαρακτήριζε πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του 9,84.

Η οικογένεια του Μιλτιάδη Έβερτ είχε ζητήσει αντί στεφάνων να κατατίθενται χρήματα στους λογαριασμούς φιλανθρωπικών οργανώσεων.
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr