Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


Απόφαση της Κομισιόν
Μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Χουντή, ο οποίος, ζητούσε να μάθει τι σημαίνει η δέσμευση στα πλαίσια του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από «επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης», οευρωπαϊος επίτροπος Όλι Ρεν, απάντησε ότι αμφισβητείται το καθολικό δικαίωμα των ελλήνων, και θα χορηγείται πλέον υπό όρους!
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην απάντησή της αναφέρει ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων και προαναγγέλλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους!!!
Γιατί όταν μένει κάποιος άνεργος σε μια χώρα με ύφεση λίγο κάτω από το 5%, ανεργία στο 13,9% το Νοέμβριο του 2011 (στοιχεία ΕΛ.ΣΤΑΤ.), αύξηση 5,5% στους ανέργους του ΟΑΕΔ μόνο τον Ιανουάριο του 2011 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010, είναι πολύ εύκολο να επιβιώσει. . .
Και μαθηματικά να μην ξέρουν στην Κομισιόν, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι και κάποιος να μένει σε ιδιόκτητο σπίτι και μείνουν άνεργοι, δεν θα έχουν να φάνε;;; Ή αν ο ένας από τους συζύγους έχει δουλειά και ο άλλος βρεθεί στην ανεργία θα μειωθεί το επίδομα ή δεν θα υπάρχει καθόλου; Στην Ελλάδα με μισθούς πείνας.
Μπράβο σε αυτούς που σκέφτονται τόσο έξυπνα.
Γιατί τουλάχιστον αυτοί που έχουν τα ηνία στα χέρια τους, δεν κινδυνεύουν να βρεθούν ποτέ χωρίς δουλειά ούτε καν θα χρειαστεί να σκεφτούν ποτέ ότι για να συμπληρώσουν 1.000 χρειάζονται στο τέλος του μήνα 999 ευρώ;