Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κλείσιμο σχολείων: Νέο μέτρο νεοταξικού δαρβινισμού



Η κυβέρνηση προωθεί, μέσω της Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αριστεύσει στην κατεδάφιση της Παιδείας, ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου» των αγορών και της Νέας Τάξης: Τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση πολλών σχολείων. 
Όταν ανοίγουν και ευημερούν οι τράπεζες και κλείνουν σχολεία σημαίνει ότι πλέον έχουμε βουτήξει ακάθεκτοι στο βάραθρο της καταστροφής και του σκότους της «κολάσεως»: Το σκότος της Νέας Εποχής… Η κυβέρνηση και ολόκληρο το καθεστώς των αγορών και του χρήματος επιδιώκει να διαλύσει ολοκληρωτικά την Παιδεία και να την υποτάξει πλήρως στους μηχανισμούς της αγοράς, των σπονσόρων και χορηγών του χρήματος, δηλαδή στους ιδιωτικούς «νονούς». 

Το «νέο σχολείο» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση-ανδρείκελο των μαφιών του χρήματος, είναι το «σχολείο της αγοράς»: Το σχολείο που θα είναι όχι μόνο πλήρως υποταγμένο στις ιδεολογικές και πολιτικές απαιτήσεις της αγοράς, αλλά θα είναι και οικονομικά βιώσιμο και ωφέλιμο για τους ιδιώτες «επενδυτές» (σπόνσορες και χορηγούς) της «γνώσης» και της «σκέψης»: Της νεοταξικής!!! 

Όπως επιδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τους νέους «ιστορικούς» σαν και αυτούς τους αξιοθρήνητους λακέδες του Σκάι, έτσι θέλουν να κάνουν τα σχολεία: Επιδοτούμενες, αλλά και οικονομικά «συμφέρουσες» εστίες παραποίησης των πάντων, «εστίες» παραγωγής της «νέας γνώσης», της χρηματιστηριακής, καθώς και της παραγωγής των «νέων» γενιτσάρων του συστήματος… 

Η υπουργός αποδόμησης της Παιδείας το είπε καθαρά: «Στόχος μας είναι να υπάρχουν σχολεία - Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια - με επαρκή αριθμό τμημάτων, ώστε να εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών». 

Δηλαδή σχολεία που να συμφέρουν οικονομικά τους ιδιώτες «επενδυτές» («επαρκής αριθμός τμημάτων») και να εφαρμόζουν τα «νέα Προγράμματα Σπουδών»: Της ολοκληρωτικής εξάρθρωσης της Παιδείας και της αυθεντικής γνώσης (εδώ μέσα είναι και όλα τα σύμβολα της Συλλογικής Ταυτότητας, Μνήμης και Πολιτισμού) και το «κτίσιμο» των «νέων» σχολείων της παγκόσμιας αγοράς, της πολυπολιτισμικότητας και των «αξιών» του χρήματος… 

Μέσα σ’ αυτήν τη στρατηγική εντάσσεται και η προώθηση των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος των σχολείων.
 

Μια στρατηγική ακραίου κοινωνικού δαρβινισμού και ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!!! 

Είναι δαρβινισμός και μοχθηρός ρατσισμός κατά του ελληνικού χωριού και των τοπικών κοινωνιών, κατά των ελληνικών περιοχών που το ίδιο το καθεστώς της αγοράς τις έχει υποβαθμίσει και θέλει να τις εξοντώσει τελεσίδικα. 

Ο καθεστωτικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εδώ προβάλλει μακάβριος, παρά τα «αντιρατσιστικά» του λογύδρια και τα επιδοτούμενα «αντιρατσιστικά» του ιερατεία: Κομματικά, πνευματικά, δημοσιογραφικά. 

Μόνο ένας και μοναδικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει και κομπάζει μοχθηρά: Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ κατά της ελληνικής κοινωνίας, κατά του ελληνικού λαού, κατά των συλλογικών αγωνιστικών και εθνικών ΙΔΕΩΝ και ΑΞΙΩΝ αυτού του λαού. 

Στο νέο αυτό μέτρο της συγχώνευσης και του κλεισίματος των σχολείων εξειδικεύεται ο νεοταξικός, καθεστωτικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ κυνικά και μοχθηρά: Βάλλει ευθέως εναντίον του ελληνικού χωριού και των ιστορικών κυττάρων της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον της «δομής» της ελληνικής κοινωνίας, «δομή» που διαμορφώθηκε μέσα από μια μακρόχρονη αγωνιστική ιστορία και ως εκ τούτου περικλείει τις μνήμες, τις αξίες και τις αγωνιστικές παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο παπάς και ο δάσκαλος αποτελούν τους πυλώνες αυτής της δομής των ιστορικών χωριών και τοπικών κοινωνιών. 

Θέλουν να καταργήσουν και τον παπά και το δάσκαλο για να αφανίσουν, ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, πολλά από τα ιστορικά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της. 

Αυτό το μακάβριο έργο προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και η Διαμαντοπούλου στο πλέον ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας: Στο σχολείο…