Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κάποιες σκέψεις για την ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ




Διαβάσαμε πρόσφατα στον τύπο ότι επίκειται ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ.  Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να μπούν νέα άτομα στις λίστες των περιφερειών θα πρέπει όμως να έχουν και δυνατότητες ή σε ορισμένες περιπτώσεις να μην προκαλούν το σκληρό πυρήνα των Νεοδημοκρατών δηλαδή τους ψηφοφόρους των εθνικών εκλογών του 2009.
Παραδείγματος χάρη μας προωθούν τον Μυταράκη στην Α Αθήνας, καλός χρυσός όμως δεν πείθει τους πολίτες , όταν προσπαθεί να παρουσιάσει την οικονομική πρόταση του κόμματος  στην τηλεοπτικά παράθυρα …Ίσως να μην έχει το κάτι παραπάνω επικοινωνιακά  που απαιτείται για να γίνει απο επιστήμονας  πολιτικός.
Έχει αναφερθεί στον τύπο και το όνομα του Μανώλη Αγγέλακα για τον είχε γραφτεί χαρακτηριστικά από το εξής : “Την πόρτα της εξόδου θα δει ο Μανώλης Αγγελάκας, καθώς το μπάχαλο που επικράτησε στις γαλάζιες οργανώσεις πριν τις αυτοδιοικητικές …εκλογές δεν έχει προηγούμενο. Όπως είναι φυσικό, στην Ρηγίλλης έχουν πολλά παράπονα από τον γραμματέα Οργανωτικού, και πως έλεγε σημαίνον στέλεχος του νεοκλασικού, “η ανυπαρξία του Αγγελάκα ανάγκασε τον Σαμαρά και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη να τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα”.(πηγήhttp://www.inews.gr/141/tin-porta-tis-exodou-vlepei-o-angelakas.htm). Παραμένει ακόμα στη θέση του αλλά δεν φαίνεται για άτομο που θα σηκώσει η υποψηφιότητα του τον κόσμο στην  Α Αθήνας!
Και φτάνω τώρα στη περιφέρεια που ψηφίζω στη Β Αθήνας. Εδώ έχουν ακουστεί τα ονόματα της Βασιλικής Τζότζολα και του Γιάννη Μανώλη. Αμφότεροι έχουν πληγώσει την πλειοψηφεία των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων του 2009 και ιδίως των φιλοκαραμανλικών. Η Βασιλική Τζότζολα είχε προκαλέσει τη μήνη των ψηφοφόρων με τη περίφημη δήλωση της για τα βαρίδια του παρελθόντος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Βατοπέδι, σε μια στιγμή που αρχίσε να αποκαλύπτεται η σκεωρία του δήθεν σκανδάλου. Όσο για το Μανώλη είναι γνωστό πως τη δραστηριότητα του κόντρα στη κυβέρνηση Καραμανλή θα τη ζήλευε ακόμα και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες υποψηφιότητες περισσότερο αποσυσπειρώνουν τη βάση παρά φέρνουν νέους ψηφοφόρους. Η Β Αθήνας είναι ήδη δύσκολη για τη ΝΔ, δεν είναι ανάγκη να παρουσιαστούν υποψηφιότητες που θα προκαλούσαν εντονότατη δυσφορία στη κομματική βάση.
Ναι σε νέες υποψηφιότητες σε πρόσωπα όμως με ικανότητες και που να μην αποσυσπειρώνουν τη βάση. Πιστεύω όμως ότι η ΝΔ έχει περισσότερο ανάγκη να βελτιώσει τις αντιπολιτευτικές επιδόσεις της  και να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο της περιόδου 2004-2009 που δεν είναι διόλου αμελητέο παρά αλλαγές σε πρόσωπα ή  σύμβολα για να πάρει μπροστά.