Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίηση για τις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ) με προσθήκη στα αιτήματα αιχμής, να αποσυρθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Κινητοποιήσεις για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, αποφάσισε η.... γενική συνέλευση των Τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

- Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ) με προσθήκη στα αιτήματα αιχμής, να αποσυρθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.
- Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.
Την πραγματοποίηση νέα γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ αμέσως μετά, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με ποικίλες μορφές δράσης. Οι καθηγητές επιδιώκουν τον συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, αποφάσισαν:

- Να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα σχολεία που συγχωνεύονται ή καταργούνται.
- Να ζητηθεί από την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας (με ενδεικτική ημερομηνία την 13η Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τέλος, θα καταγγείλει στις διεθνείς οργανώσεις των εκπαιδευτικών την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση - κατάργηση 1933 σχολείων.

http://aetoshal.blogspot.com/2011/03/blog-post_5291.html