Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η Β’ Αθηνών κρίνει τις κάλπες!


Πορεία προς το λαό… Αυτή είναι η εισήγηση του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των στελεχών της Ιπποκράτους προς τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου ο Πρωθυπουργός να καλύψει το χαμένο πολιτικό έδαφος, και να κερδίσει τις εντυπώσεις, σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen» μάλιστα, έχει ήδη αποφασιστεί οι περιοδείες να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη Παρασκευή 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Και η αρχή, θα γίνει από το «πράσινο νησί», την Κρήτη, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνθεί σε μια λαϊκή βάση η οποία στηρίζει επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ.
Μετά την Κρήτη, ο Πρωθυπουργός θα στρέψει το ενδιαφέρον του στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, από την έκβαση της οποίας αναδεικνύεται παραδοσιακά ο νικητής των εκλογικών αναμετρήσεων. Οι μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι οι πολίτες των λαϊκών συνοικιών της Β’ Αθηνών, που στήριξαν μαζικά το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την Κυβέρνηση, δεν μετακινούνται ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία ή τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά… λιμνάζουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι αν κινητοποιηθεί η κομματική βάση της Β’ Αθηνών, η Κυβέρνηση θα πάρει βαθιά πολιτική ανάσα, και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα έχει πλέον ενδοιασμούς να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.