Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Συζήτηση ν/σ Μπιρμπίλη για τη βιοπικοιλότητα: Αντιδράσεις από βουλευτές ΠΑΣΟΚ παρά τις αλλαγές για τις περιοχές «Νατούρα»-Εναντίον του άρθρου η Ν.Δ.


Περαιτέρω αποσαφηνίσεις ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, παρά τις νέες βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε στο επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, σχετικά με τις ρυθμίσεις στις περιοχές «Νατούρα» και την εκτός σχεδίου δόμηση σε αυτές.

Όπως υποστήριξαν, υπάρχουν νομικά προβλήματα που αφορούν τις κατατμήσεις και τις μεταγραφές στα υποθηκοφυλακεία, γι αυτό και θα πρέπει με απλό και καθαρό τρόπο να επαναδιατυπωθεί η διάταξη.

Κατά του επίμαχου άρθρου τάχθηκαν οι βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΛΑΟΣ, ενώ επιφυλάχθηκαν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία αν δεν γίνουν περαιτέρω αλλαγές. Αντίθετα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης πρότειναν μεγαλύτερη αυστηροποίηση των όρων δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε θετική την οριοθέτηση των 10 στεμμάτων από εδώ και πέρα, ωστόσο επεσήμανε ότι «είναι άδικο για χιλιάδες ιδιοκτήτες να μην υπάρξει μια μεταβατικού χαρακτήρα διάταξη για τα 4 στρέμματα».

«Μια πρωτοβουλία θα λειτουργήσει θετικά και θα βγάλει από την πόλωση», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας.