Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ανοιχτές και το απόγευμα 8 δημόσιες υπηρεσίες



Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο και, συγκεκριμένα, στα ωράρια 8 δημόσιων υπηρεσιών (Πολεοδομίες, Εφορίες, Ληξιαρχεία, Οικονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, Ασφαλιστικά ταμεία, Υπηρεσίες Μεταναστών, Βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΕΠ).
Σύμφωνα με τα όσα μελετά το υπουργείο Εσωτερικών, οι παραπάνω υπηρεσίες αναμένεται να εξυπηρετούν τους πολίτες και το απόγευμα, όπως….. αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ του Έθνους.
Σύμφωνα λοιπόν με το Έθνος, στο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οι υπηρεσίες του δημοσίου που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών, μελετάται να είναι ανοικτές για δύο απογεύματα (μέχρι τις 8 μμ) την εβδομάδα, πιθανότατα Δευτέρα και Τετάρτη ενώ παράλληλα θα μειωθεί το ωράριο την Παρασκευή.
Στόχος όπως αναφέρει η εφημερίδα: -Η αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, αφού θα προστεθεί μισή ώρα εργασίας την ημέρα στους περίπου 770.000 δημοσίους υπαλλήλους. – Η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών (Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων θα συνοδευτεί πιθανότατα και από άλλες αλλαγές όπως η διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών για να εξυπηρετούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι) αλλά και -Η εξοικονόμηση πόρων, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο οι επιπλέον 350.000 ώρες που θα δουλέψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αντιστοιχούν σε 45.000 προσλήψεις. Σημειώνεται ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι δημόσιοι υπάλληλοι να λειτουργούν κατά τα πρότυπα των ΚΕΠ που λειτουργούν απογεύματα και διαθέτουν δύο βάρδιες (8.00-14.00 και 14.00-20.00). Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να υπάρχει απογευματινή βάρδια (από τις 12.30 έως τις 20.00) με μειωμένο ωράριο την Παρασκευή.
iefimerida.gr