Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές οι πολίτες...

(Εμείς έχουμε ξεκάθαρη άποψη για το θέμα εκλογές θα γίνουν...)

Οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της.... Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η πλειοψηφία των πολιτών (47,8%) ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα πρέπει να ληφθούν για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ μόλις το 32,3% πιστεύει ότι η λύση θα δοθεί με πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%), έναντι ενός ποσοστού (23,6%) που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα και ενός ποσοστού 8,7% που επιθυμεί μια συνεργασία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Δεκαεννέα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά δείχνει να έχει χάσει τη δυναμική του, με την οποία πληρώνει το πολιτικό κόστος από τα μείωση του οικογενειακού εισοδήματος των Ελλήνων, αλλά και από την αδράνεια του κράτους.
Από την πτώση αυτή όμως δεν επωφελείται ούτε κατ’ ελάχιστον η ΝΔ, με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα να υπερβαίνουν μετά βίας το 40% στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.

Ως προσφορότερα μέσα αντίδρασης στο τέλμα που διαπιστώνουν στην πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας, οι πολίτες επιλέγουν την αποχή από τις επόμενες εκλογές, αλλά και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και απεργίες.

zougla.gr

http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_17.html