Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αντίδραση του προέδρου του ΤΕΙ Πειραιά για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την επιχορήγηση του ιδρύματος


Έντονα αντέδρασε αργά απόψε, ο Λάζαρος Βρυζίδης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά που τελεί σε αναστολή των λειτουργιών του λόγω έλλειψης πιστώσεων, στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία: «το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του.

Παρόλα αυτά, είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία.

Το επιχείρημα πως «τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά» επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει, δηλαδή στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα ελλείμματα που παρουσιάζονται».

Ο κ. Βρυζίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν η ίδια η υπουργός μπορεί να λειτουργήσει το ίδρυμα με μόνο 7.800.000 ευρώ, τότε ο ίδιος θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή της». Ο ίδιος αντέδρασε στις αιχμές περί αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης των οικονομικών και επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει αύριο λεπτομερώς τις θέσεις του για το θέμα.