Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Προσλήψεις Ωρομισθίων Φυσικής Αγωγής: Το Υπουργείο Παιδείας μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα και θίγει αξιοπρέπειες.



Λίγες ημέρες μέρες πριν το Πάσχα, το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τρόπο, με μικρά και «ευέλικτα» ωράρια, να «λύσει» το πρόβλημα ανεργίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών και να καλύψει τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που εξακολουθούν Απρίλη μήνα να υπάρχουν στα σχολεία μας!!!
     Προσλαμβάνει ωρομισθίους τετράωρης απασχόλησης και τους αμείβει με το «αμύθητο» ποσό… των 144 Ευρώ το μήνα!!! (ποσό που προκύπτει με βάση την καθαρή ωριαία αποζημίωση που είναι 9 Ευρώ. Οι 4 ώρες αμείβονται με 36 Ευρώ  την εβδομάδα και 144 ευρώ το μήνα).
     Χαρακτηριστικό παράδειγμα εργασιακού μεσαίωνα και εκπαιδευτικής ομηρίας είναι η περίπτωση της Β΄ Αθήνας (όπου προσελήφθησαν 34 «τετραωρίτες» εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής για την κάλυψη 136 ωρών, σε 20 σχολεία της Διεύθυνσης) καθώς και άλλων περιοχών όπως των Χανίων, της Αχαΐας, των Κυκλάδων κλπ.
Επιπλέον, παρατηρείται το φαινόμενο σε σχολεία που υπάρχουν 8 κενές ώρες Φυσικής Αγωγής οι ώρες αυτές να «σπάνε» σε 2 τετράωρα και καλύπτονται από δύο εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που προσλαμβάνονται για 4 ώρες ο καθένας και σε σχολεία με 16 ώρες που θα μπορούσαν να καλυφθούν από έναν εκπαιδευτικό να προσλαμβάνονται τέσσερις(!) τετραωρίτες.
Οι εκπαιδευτικοί ζουν περιόδους εργασιακού «μεσαίωνα».
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα, θίγει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων διαλύοντας ταυτόχρονα το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε καταγγέλλει αυτό το απαράδεκτο γεγονός και καλεί το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε να αναδείξει το θέμα, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και το ιερό δικαίωμα της εργασίας.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος