Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;


Εκτροπή του πολιτεύματος συνιστούν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα με την υπαναχώρηση Μπιρμπίλη. Όλο το παρασκήνιο.
Μετά την ανακοίνωση του περιεχομένου της συνάντησης με τους κατοίκους της Κερατέας κλείστηκε επί 45′ στο γραφείο της έχοντας τηλεφωνικές συνομιλίες.
Ένα αόρατο χέρι κινεί τα νήματα μίας κυβέρνησης μαριονέτας που άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα μίας ελίτ που γονατίζει την κοινωνία.
Ημέρες του ’65. Ένα αόρατο χέρι εξευτελίζει υπουργούς, οδηγεί δυνάμεις καταστολής, ανατρέπει ακόμα και ειλημμένες αποφάσεις του πρωθυπουργού, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Τα χθεσινοβραδυνά γεγονότα οφείλουν να προβληματίσουν κάθε Έλληνα πολίτη αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το πολίτευμα έχει καταλυθεί προς όφελος μίας ελίτ, από το μνημόνιο μέχρι την Κερατέα.
Χθες το απόγευμα, αποκαλύπτουμε πρώτοι το περιεχόμενο της συνάντησης Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας. Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται από τα δελτία των “8″ όπου το θέμα παίρνει διαστάσεις. Λίγα λεπτά μετά, η κυρία Μπιρμπίλη κλείνεται στο γραφείο της επί 45′ και λαμβάνει απανωτά τηλεφωνήματα. Άγνωστο από ποιούς. Ήταν μάλιστα τέτοια η σοβαρότητα που “έστησε” και τον πρόεδρο της ΔΕΗ με τον οποίο είχε προγραμματισμένη συνάντηση.
Αμέσως μετά, η κυρία Μπιρμπίλη, βγαίνει και ανακαλεί την τοποθέτηση της ότι “εγώ έχω την απόλυτη αρμοδιότητα, με εντολή πρωθυπουργού”.
«Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Σε εμένα ανατέθηκε η συνάντηση και η συζήτηση εφ΄όλης φυσικά της ύλης και όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές συνέπειες. Εξάλλου ήταν εδώ και ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η χωροθέτηση συζητείται εάν είναι στην ίδια περιοχή κ.λ.π.»
Από ποιούς πιέστηκε η κυρία Μπιρμπίλη και ανακάλεσε; Γιατί είναι αδύνατον η ίδια να είπε ψέμματα στην πρώτη συζήτηση, αφού πολλά μπορεί να της καταλογίσει κάποιος, όχι όμως πολιτικάντικη συμπεριφορά. Άλλωστε, όπως γράψαμε, στο πλευρό της ήταν και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που είχε προβεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ένα μπαράζ ενεργειών για να υπερασπίσει την στάση Παπουτσή για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την Κερατέα.
Ποιός λοιπόν έχει τέτοια δύναμη ώστε να τρομοκρατεί έναν υπουργό μέσα σε λίγα λεπτά; Ποιά είναι αυτή η “δύναμη” που επιβάλλει την βούληση της απέναντι σε ανθρώπους με πανίσχυρο θεσμικό ρόλο όπως ο Καρχιμάκης; Ποιοί είναι αυτοί που σέρνουν την κυβέρνηση σε φασιστικές ατραπούς; Ποιοί είναι αυτοί που ενοχλούνται από την πρόθεση για κοινωνική συνεργασία; Ποιοί είναι αυτοί που απεχθάνονται την συνεννόηση και προωθούν την επιβολή;
Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Ας το σκεφθούν καλά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος γιατί αυτοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα συνεχή μνημόνια ολοκληρωτισμού στα οποία καλούνται να παρέχουν κοινοβουλευτικό μανδύα…