Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Π. Καμμένος: Εξεταστική για το σύνολο της υπόθεσης των υποβρυχίων-Επικρίσεις κατά του Γ.Σουφλιά


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcEni7qTmTvTB3L0cA65OLWOsVH27CrvjI3kHUZZULt7MC7wEyrcIlerYUDWFqOytwkiDBWA1V72h-k2RF01oazxBdvk3uZPZ0ytMWVMAaQ08CGyUVFE0XYCdF_wTRdRcZm_zo20Qnu3h3/s1600/PanosKammenos.jpgΕξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων έως και σήμερα και όχι έως το 2009, ζητά η ΝΔ, όπως είπε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο εισηγητής του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την προκαταρκτική επιτροπή Πάνος Καμμένος.

"Η Προανακριτική είναι ένα πρώτο βήμα. Ήρθε από τη Δικαιοσύνη ένα συγκεκριμένο αίτημα για τον κ. Τσοχατζόπουλο. Από εκεί και πέρα, αυτό είπα ότι θα είναι "πιστολιά στον αέρα", αν δεν συνοδευτεί από Εξεταστική Επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει η ΝΔ, με δήλωση του κ. Μιχελάκη εδώ και ένα μήνα, ώστε να εξετάσει το σύνολο της υπόθεσης των υποβρυχίων από την αρχή μέχρι και σήμερα. Και περιλαμβάνει το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και βεβαίως όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, όπως είπε και ζήτησε και ο κ. Μεϊμαράκης στη Βουλή και το είπε όπως ακριβώς σας το λέω", ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

"Όταν υπάρχει ατιμωρησία συνεχής και για τα υποβρύχια και για τη Siemens και τελικά ο ελληνικός λαός βλέπει ότι ένα κλειστό γκρουπ πολιτικών προφυλάσσει τους συναδέλφους, πιστεύω ότι ναι, ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Και θα έχουμε φαινόμενα οργής του λαού που θα φτάσουν μέχρι ανεξέλεγκτες καταστάσεις", είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι θα πρέπει στη Βουλή να πάρουμε τέτοιου είδους αποφάσεις που θα οδηγηθούν στα Ειδικά Δικαστήρια συγκεκριμένοι με τον περίφημο νόμο περί ευθύνης υπουργών και όσοι υπάρχουν με αδικήματα που τέλεσαν μετά την ιδιότητα του υπουργού να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της Βουλής, είτε αυτή λέγεται Εξεταστική είτε Προανακριτική Επιτροπή είτε αυτό λέγεται στοιχεία προς τη Δικαιοσύνη".

Σε ότι αφορά τους λογαριασμούς που ερευνά το ΣΔΟΕ υποστήριξε: "Το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή πολλές υπεράκτιες εταιρείες και από την Ινδία και από τα νησιά Κουρασάο και από τα νησιά Καϊμάν και από την BNP Γενεύης και διαδρομές από offshore εταιρείες που συναντήσαμε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση Siemens και αυτήν των TOR-M1, όπου έχουν βρεθεί διαδρομές χρημάτων και αυτές συνδυάζονται και με τη γερμανική δικογραφία, όπου οι ίδιοι οι Γερμανοί ομολογούν ότι αυτές οι συμβάσεις παροχής συμβουλών ήταν προκειμένου να πληρωθούν μίζες. Έχουμε τέτοιου είδους διαδρομές χρήματος και για τα περίφημα αντισταθμιστικά ωφελήματα, για τα οποία ουδέποτε έχουν γίνει (έρευνες). Οφείλω να σας πω ότι το ΣΔΟΕ και ο κ. Καπελέρης έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά".

Ο ίδιος επέκρινε τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά για σχέσεις με εργολάβους λέγοντας: "Όταν εμείς και μετά από τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή μιλήσαμε για τους "νταβατζήδες", εκείνος επέλεξε μια στενή σχέση με εργολάβους που είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Με ποιους χόρευε τσάμικο; Με τους συντοπίτες του Σαρακατσάνους; Εμείς τότε κάναμε έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει οδηγήσει και σε σκάνδαλα πριν το 2004 στη Δικαιοσύνη, τα οποία καταγγέλλαμε ως αντιπολίτευση, και με τα θέματα αυτά να προκαλέσουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί πριν το 2004, και τη δικαστική έρευνα λόγω και Ολυμπιακών Αγώνων και λόγω κάποιων σχέσεων που είχε ο κ. Σουφλιάς και άλλοι με συγκεκριμένα συμφέροντα. Τους αφήσαμε ατιμώρητους και γι' αυτό μας τιμώρησε ο ελληνικός λαός".