Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανοικτή διαφοροποίηση κορυφαίων υπουργών από τις θέσεις του Γιώργου


- Κατσέλη: Η ύφεση δεν θα είναι 3 αλλά 4,1%
- Βενιζέλος: Να πούμε την αλήθεια
- Παπουτσής, Κατσέλη, Μαριλίζα διαφώνησαν για τις αποκρατικοποιήσεις
- Mε όλα αυτά χάνει πολύτιμο χρόνο η κυβέρνηση

Λίγη ώρα μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, μέλη του με νευραλγικά υπουργεία αμφισβήτησαν ευθέως τόσο την οικονομική πολιτική που ασκείται και θα ασκηθεί αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όσα είπε στον ελληνικό λαό.

Η αρχή έγινε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε μια φράση που θα συζητηθεί: "Πρέπει να πούμε την αλήθεια".

Ακολούθησε η κα Κατσέλη, η οποία αμφησβήτησε οτι η ύφεση το 2011 θα είναι 3% αλλά ανέβασε πολύ το ποσοστό στο 4,1%. Αυτή της η θέση θεωρήθηκε από πολλούς οτι έλεγε εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Παπακωνσταντίνου οτι έχει αποτύχει στην μέχρι τώρα πολιτική του.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων εντονες ήταν οι αντιδράσεις από τον κ.Παπουτσή, την κα Κατσέλη και την κα Ξενογιανακοπούλου, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπανδρέου.

Οταν οι 3 υπουργοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την διατήρηση μόνο του 34% σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες παρενέβη λέγοντας οτι τίποτα δεν ξεπουλιέται και πως το δημόσιο διατηρεί τον έλεγχο στις ΔΕΚΟ.

Πιο ήπια ήταν η κα Διαμαντοπούλου η οποία είπε πάντως οτι οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=73609&catid=9