Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Mέγα αυτογκόλ Μιχελάκη! Ζήλεψε τη δόξα του Μυταράκη;;



Δήλωση – βόμβα έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας». Ο  κ. Μιχελάκης εξομοίωσε ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις   Πάγκαλου στην Τουρκία  με την  απογραφή Αλογοσκούφη, υποστηρίζοντας ότι ήταν το ίδιο «καταστροφική» στις συνέπειες εις βάρος της χώρας, απαντώντας καταφατικά σε σχετική ερώτηση.
 Αντίδραση πάντως δεν υπήρξε  από τον κ. Καραμανλή, συνεργάτες του οποίου δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο,  ενώ συνεργάτες του  κ. Αλογοσκούφη, υπενθύμισαν ότι αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ  η δημοσιονομική απογραφή του 2004 και ότι την πραγματοποίησε η Eurostat μετά από αίτημα της  ΕΕ.
 Από την πλευρά τους πάντως  πηγές προσκείμενες στην ηγεσία της ΝΔ διαβεβαιώνουν ότι δεν στρεφόταν σε καμία περίπτωση εναντίον του πρώην  πρωθυπουργού ο κ. Μιχελάκης και υπενθυμίζουν αιχμηρά από την πλευρά τους προς τον κ. Αλογοσκούφη ότι προκάλεσε πρόβλημα στον κ. Καραμανλή με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε (τις οποίος όμως  ο πρώην υπουργός έχει διαψεύσει).  Υπενθυμίζουν επίσης ότι πρόσφατα ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα με τον Α. Σαμαρά και είχε εναγκαλισμό μαζί του, στο  μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ στη Φιλοθέη.
 Σε κάθε περίπτωση οι  συγκεκριμένες δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ απειλούν να βάλουν τέλος σε ένα μικρό διάστημα «μορατόριουμ» μεταξύ της ηγεσίας και της πλευράς του  πρώην πρωθυπουργού  και να επιβεβαιώσουν τη γενικότερη διαπίστωση ότι οι σχέσεις τους βρίσκονται «μια στο καρφί και μια στο πέταλο».
Ο κύριος Μιχελάκης ζήλεψε τη δόξα του άλλου φωστήρα του Μυταράκη και θέλησε κι αυτός να δώσει μια ωραία ασίστ στον Πεταλωτή. Ο Αλογοσκούφης στο πόνημα του εξηγεί την απόλυτη ορθότητα της απογραφής
“Μύθος 7ος: Η δημοσιονομική απογραφή του 2004 ήταν «ψευδεπίγραφη» και η Νέα Δημοκρατία «παραποιούσε» τα στατιστικά στοιχεία.
Η πραγματικότητα είναι ότι η απογραφή, που αποτελούσε άλλωστε ρητή προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, έγινε άψογα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, και παρουσίασε τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ της πραγματικότητας και των στοιχείων που παρουσίαζε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας των δημοσιονομικών στοιχείων, όπως η  γενικευμένη έρευνα της ΕΣΥΕ για τα οικονομικά αποτελέσματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης, η σύσταση διυπουργικής επιτροπής για τον ενδελεχή έλεγχο των προϋπολογισμών και ισολογισμών τους, η ένταξη των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό,  η συνεχής συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη βελτίωση της ακρίβειας των στοιχείων. Προβλήματα ακρίβειας των στοιχείων ασφαλώς παραμένουν, αλλά αυτά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν, και σε καμμία περίπτωση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν «παραποιούσε» στατιστικά στοιχεία. Παραποίηση στατιστικών στοιχείων έγινε από την τωρινή κυβέρνηση, με την πρόχειρη και αστήρικτη «καταγραφή» του Οκτωβρίου του  2009.
Ας μην απορούμε μετά γιατί τα ποσοστά της ΝΔ υποχωρούν μαζί με αυτά του ΠΑΣΟΚ. Να λοιπόν ένα δείγμα ελλιπούς υπεράσπισης της κυβερνητικής περιόδου Καραμανλή. Προς τα τζιμάνια της Συγγρου – υπάρχει μια λαική παροιμία που λέει “«αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει»..Ξυπνάτε! Έτσι θα διώξετε το ΠΑΣΟΚ;;