Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Έντονη αντίδραση από την Διοίκηση του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ για την υπόχρηματοδότηση (To eordaia.com δημοσιεύει αποκλειστικά τα Οικονομικά στοιχεία σε σύγκριση με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας )


Η εκπαιδευτική κοινότητα στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ έχει ξεσηκωθεί και η Υπουργός Παιδείας απαντά με επιστολή στα μέσα.
Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για το ΤΕΙ Πειραιά:
Το ΤΕΙ Πειραιά έχει λάβει τα τελευταία χρόνια χρηματοδότηση υψηλότερη από αυτή που αντιστοιχεί στα στοιχεία λειτουργίας του.
Παραμένει ζητούμενο από το συγκεκριμένο ΤΕΙ και τη Διοίκησή του, αφού εξηγήσει το αυξημένο κόστος λειτουργίας του και προβεί σε όλους τους απαραίτητους διοικητικούς, οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από τα όργανα της Πολιτείας, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις εξορθολογισμού σε ορίζοντα διετίας.
Σε αυτή την περίπτωση θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου. Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο υπεύθυνος τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της Διοίκησης ενός ΤΕΙ και η διέξοδος από το πρόβλημα. Η υπεκφυγή δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση.
Η διοίκηση του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ διαμαρτύρεται για την υπόχρηματοδότηση του ιδρύματος. 
 Η Δοιήκηση του ΤΕΙ θεωρεί "άδικο" τον αλγόριθμο υπολογισμού της χρηματοδότησης. Το eordaia.com παραθέτει σε αποκλειστικότητα την σύγκριση των οικονομικών στοιχειων του ΤΕΙ Πειραιά και του ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας.

Το ΤΕΙ Δυτικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πήρε:
Σίτιση: 840.000 € 
Λειτουργικές Δαπάνες (Ιανουάριο-Απρίλιο): 1.008.000 €
Ωρομίσθιοι: 1.540.000 €

Το ΤΕΙ Πειραιά Πήρε:
Σίτιση: 415.000 € 
Λειτουργικές Δαπάνες (Ιανουάριο-Απρίλιο): 504.000 €
Ωρομίσθιοι: 861.000 €

Σχεδόν την διπλάσια χρηματοδότηση εξασφάλισε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερο απο το  ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Η απόφαση πάρθηκε στον "Βωμό του ανήκομεν εις τα ΙΕΚ".
Στον Βωμό του «ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΜΑΣΤΕ»;
 ήταν λάθος ο αλγόριθμος;
 ή έγινε ανθρώπινη παρέμβαση;