Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία με σχέδιο. Στο 1% η πραγματική μείωση του ελλείμματος!



http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/25cf258025ce25b125cf258325ce25bf25ce25ba25ce25b325cf258125ce25bf25ce25b825ce25b925ce25b1.jpg?w=91&h=124Διαστάσεις ληστείας παίρνει η λαίλαπα της “νέας διακυβέρνησης” που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να γονατίσει μία χώρα και έναν λαό, ληστεύοντας τον προς όφελος -προφανώς- αυτών που την χρηματοδότησαν.
Η καταστροφή που επέφερε μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη ναζιστική λαίλαπα και εάν αναλογιστούμε την εως τώρα πορεία για το τρέχον έτος, η Αργεντινή μπροστά μας θα μοιάζει παράδεισος.
Πίσω λοιπόν από το προπέτασμα συνωμοσιολογίας που εξαπολύει ο Παπανδρέου όπως ιστορικά έπραττε κάθε τύραννος, ρίχνοντας τις ευθύνες στους “ξένους κερδοσκόπους που έχουν ποντάρει στην χρεωκοπία της Ελλάδας”, είναι ξεκάθαρο ότι κάθε πολύτιμο αγαθό της χώρας εκποιείται και μεταφέρεται εκτός.
Οι “κερδοσκόποι που πόνταραν στην χρεωκοπία”, ήδη έχουν θησαυρίσει αφού η χώρα είναι πρακτικά χρεωκοπημένη και αυτοί που αγόραζαν μανιωδώς CDS μετά την εκλογή μίας “πανίσχυρης” κυβέρνησης, θησαύρισαν. Άλλωστε ποιός ο λόγος να αγοράζεις ασφάλιστρα κινδύνου όταν η παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή που δεν ήταν σε θέση να περάσει τίποτα παρέδωσε τα spreads στις 135 μονάδες; Πρέπει να είσαι ηλίθιος ή δαιμόνιος απατεώνας.
Γιατί μόνο κάποιοι που γνώριζαν εκ των προτέρων τις δηλώσεις περί Τιτανικού, το σκάνδαλο με το Τ10, την άρνηση άντλησης κεφαλαίων σε χαμηλά επιτόκια, θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια κίνηση.Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέταξε έλεγχο για να βρει ΠΟΙΟΙ αγόρασαν τα CDS.
Σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε με αγωνία την απάντηση της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, τραπεζικοί οργανισμοί του οποιου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν επενδύσει κάποια δις στο συγκεκριμένο προϊόν. Η λεπτομέρεια; Η νομοθεσία του Λουξεμβούργου απαγορεύει την κοινοποίηση στοιχείων για τα επενδυτικά προϊόντα των τραπεζών που έχουν έδρα στο κρατίδιο.
Όσο για το έλλειμμα; Δείτε τώρα την αλήθεια με στοιχεία για την πραγματική μείωση του παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού, την διάλυση του κοινωνικού ιστού και την καταστρατήγηση κεκτημένων δεκαετιών.
Ο απολογισμός του 2010, ιδίως ως προς το δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι τραγικός για την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.  Και να γιατί:
I.               Στόχος της Κυβέρνησης ήταν από το 15,4% το 2009 να κατεβάσει το έλλειμμα το 2010 στο 9,4%.  Η δε εκτίμηση της Τρόικας ήταν το 9,6%.  Αντ’ αυτού το έλλειμμα ανακοινώθηκε στο 10,5%.
II.            Εδώ όμως χρειάζεται, ως προς την αποτίμηση της «επίδοσης» της Κυβέρνησης, ιδιαίτερη προσοχή διότι –και πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Eurostat- ισχύουν τα ακόλουθα:
Α. Από το 15,4% του ελλείμματος του 2009 μόνο το 11,4% είναι διαρθρωτικό έλλειμμα, ήτοι έλλειμμα που προέκυψε από τις δαπάνες του Προϋπολογισμού του 2009, όπως είχε ψηφισθεί από την Κυβέρνηση Καραμανλή.  Το υπόλοιπο 4% περίπου (δηλαδή 9,5 δισ. ευρώ κατά προσέγγιση) προέκυψε συγκυριακά, ήτοι μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, από δύο αιτίες, που δείχνουν την ανευθυνότητα του Γ. Παπανδρέου:
1. Πρώτον, από την αύξηση δαπανών, ήτοι από πρόσθετες –μη προϋπολογισμένες- δαπάνες παροχών για «εξόφληση» προεκλογικών υποσχέσεων.
2. Δεύτερον, από μείωση εσόδων, ήτοι από τη μετάθεση προϋπολογισμένων εσόδων από το 2009 στο 2010 (π.χ. σκάφη, ημιυπαίθριοι κ.λπ.) και πάλι για λόγους προεκλογικών «δεσμεύσεων».
Β. Τούτο σημαίνει ότι η πραγματική «επίδοση» της Κυβέρνησης Παπανδρέου ως προς τη μείωση του ελλείμματος κατά το 2010 κρίνεται με βάση το διαρθρωτικό –και όχι το συγκυριακό προεκλογικό- έλλειμμα.  Άρα το πραγματικό έλλειμμα του 2009, που ήταν περίπου 11,4% έγινε το 2010 μόλις 10,5%.  Δηλαδή με τόσες θυσίες, τέτοιο «ξεζούμισμα» μισθών και συντάξεων –που οδήγησαν σε τέτοια πρωτοφανή ύφεση – το έλλειμμα μειώθηκε πραγματικά μόλις 1%!!!.
Γ.  Αν δε έχει δίκιο ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για πραγματικό έλλειμμα της τάξης του 13,5%, τότε το έλλειμμα όχι μόνο δεν μειώθηκε σε σχέση με το 2009, παρά τις τόσες θυσίες, αλλά αυξήθηκε και κατά 1% τουλάχιστον!!!
III.         Έτσι η Ελλάδα επί Γ. Παπανδρέου έφθασε –παρά τις τόσες «μεταρρυθμίσεις» που διαφημίσθηκαν από τους διεθνείς image makers του Γιώργου- να είναι στην Ευρωζώνη:
Α. Δεύτερη ως προς το μεγαλύτερο έλλειμμα (10,5%), με πρώτη την Ιρλανδία (32,4%).  Πίσω από εμάς είναι η Ισπανία (9,2%) και η Πορτογαλία (9,1%).
Β. Πρώτη ως προς το δημόσιο χρέος (142,8%).  Χρέος το οποίο ο Γ. Παπανδρέου αύξησε το 2010,  σε σχέση με το 2009, κατά 15,7 ποσοστιαίες μονάδες!!! Πίσω μας είναι η Ιταλία (119%) και το Βέλγιο (96,8%).  Με απλά λόγια η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου οδήγησε, για να μειώσει το έλλειμμα μόνο κατά 1% σε πραγματικά μεγέθη, το δημόσιο χρέος στα 328,6 δισ. ευρώ!!!
Έτσι σήμερα τα spreads πήγαν στο ιστορικό υψηλό των 1.300 μονάδων βάσης, που αντιστοιχούν σε επιτόκιο δανεισμού πάνω από 15% για τα δεκαετή ομόλογα!!!  Ουσιαστικά έχουμε πτώχευση.
IV.           Βεβαίως οφείλω να τονίσω ότι την κατιούσα έχει πάρει όλη η Ευρωζώνη, με την ανεύθυνη νεοφιλελεύθερη –Σχολή του Σικάγο- πολιτική που έχει επιβάλει η Μέρκελ.  Αρκεί να επισημανθεί τούτο:  Ο περίφημος στόχος του Συμφώνου Σταθερότητας για έλλειμμα κάτω του 3% επιτυγχάνεται, για το 2010, μόνον από δύο, ήσσονος σημασίας, χώρες και οικονομίες.  Συγκεκριμένα μόνον από το Λουξεμβούργο (1,7%) και την Φινλανδία (2,5%).  Ακόμη και η «κραταιά» Γερμανία της κας Μέρκελ βρίσκεται πάνω από το ως άνω όριο, με 3,3%!!!
Είναι ν’ απορεί κανείς:  Δεν βλέπουν την γενική καταστροφή ή την έχουν οργανώσει;  Και για ποιο λόγο;
ΑΠ με πληροφορίες από το ΠΑΡΟΝ