Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση διαλύεται και ο Γιώργος λείπει στο Όσλο για... δουλειές


Η κυβέρνηση διαλύεται και ο Γιώργος λείπει στο Όσλο για... δουλειές 
Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση. ΣτοΜέγαρο Μαξίμου τρέμουν στο ενδεχόμενο να καταλήξει ο τραυματίας της Τετάρτης, ή να γενικευθούν οι συγκρούσεις Χρυσής Αυγής - μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Όσλο και πίσω στην Αθήνα οι υπουργοί έχουν αφήσει τα μολύβια και έχουν πιάσει τα σπαθιά. Ο ένας βάλλει κατά του άλλου, αλλά κανένας δεν ασχολείται με τις υποχρεώσεις που επιβάλλει στη χώρα μας η τρόικα. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο δρόμους: ανασχηματισμό ή εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φθάσει πληροφορίες για κινήσεις εκδοτικών συγκροτημάτων, που επιχειρούν να ανασυστήσουν το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ. Θέλουν, για την ακρίβεια, εκλογές και να κατεβάσουν νέο κόμμα με τεχνοκράτες. 

Για την Τετάρτη είχαν προγραμματιστεί δύο δείπνα. Ένα με εξωκοινοβουλευτικούς εκσυγχρονιστές και ένα με βουλευτές. Και τα δύο όμως ακυρώθηκαν εξαιτίας των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά οι σχεδιασμοί παραμένουν. 

Και ο Γιώργος το ξέρει… 


Ταξιδιάρα ψυχή 

Είναι καθ' ολα έτοιμος. Στυλό πήρε, μολυβάκια πήρε, χαρτιά για σημειώσεις πήρε.  Τα έβαλε όλα αυτά σε μία βαλίτσα και τσουπ να σου τον Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο λόγος για την πιο ταξιδιάρα ψυχή, τον πρωθυπουργό. 

Που πάει αυτή τη φορά; Μα στη Νορβηγία. Εντάξει καλό το Μεγανήσι αλλά μεταξύ μας άλλη η χάρη των φιορδ. Που ξέρετε ίσως ξεκλέψει λίγο χρόνο να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ (ναι είναι και αθλητής) το κανό! 

Ο ΓΑΠ ΓΑΠ (δύο φορές γιατί το κακό είναι διπλό) πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση. Κι αυτό γιατί; Μα επειδή είμαστε φουλ προοδευτικοί σε αυτή τη χώρα. Δείτε τα όσα εκτυλίσσονται στην πολιτική και την κοινωνική ζωή αυτής της χώρας όχι μονάχα αυτές τις ημέρες αλλά ολόκληρο τον χρόνο. 

Γιώργο, καλό ταξίδι, γύρισε πίσω πιο σοφός, μην προτείνεις τίποτε και πάνω από όλα μην αρχίσεις πάλι να φέρνεις παραδείγματα. 

Εμείς δεν ανησυχούμε.. Είναι η τρόικα εδώ!
http://www.newpost.gr